Рецептата я пускам специално за Радула
- това е единственият начин по който съм яла суров патладжан досега и вкусът наистина много наподобява месо.
ПРОДУКТИ:1-2 патладжана (според големината)
кимион, сминдух, девесил, червен и черен пиперза маринатата:
2 чаши вода
1/4 чаша соев сос
1 лъжица морска солПатладжаните се обелват и нарязват на едри неправилни парчета (за да приличат на шишчета след изсушаването), след което се потапят за поне 2 часа в маринатата, но не повече от 12 часа.
Маринованите парчета патладжан нанизваме на дървени шишчета и овалваме в подправките. Количествата подправки са според вкуса ви, но имайте предвид, че след сушенето патладжанът се смалява неимоверно много и ако прекалите с подправките става твърде пикантно.
Изсушаваме за около 10-12 часа, зависи как обичате шишчетата - по-сочни или по-жилави, най-добре да ги наглеждате и да вкусите преди да са съвсем изсушени дали ви допадат.