Ето къде бил ключа от баракатааа ... значи Ваклуш го е казал. Така може.
Знам, че е уникален човек, но.. кълна се в светлото чело на Дева Мария, в тази страна има не повече от една шепа хора , които могат да асимилират изцяло това ,което той казва. Стилът му е толкова висок и сложен,че посланията му достигат до една миниатюрна част от аудиторията. ( Аз лично ,признавам си,почти нищо не схващам. )
Като земна зодия, търся смисъла на нещата и съм на мнението на Малахов - ако искаш да те чуят И РАЗБЕРАТ , изразявай се простичко. Затова Малахов е толкова популярен- защото идеите му са достигнали до много хора. (Дори да не са негови, той ги популяризира.Ако не беше той ,кой знае кога щяха да достигнат до нас. ) А Ваклуш го знаят да кажем 1000 човека, от които болшинството - вероятно само за авторитет.
То щом злото и доброто са в единство- значи всичко е в единство ? Нали така? Добре, в единство са. И какво от това?
Ето първия пример на Петко: Приятелю Петко, ти познаваш ли лично заклет комарджия? (за да си проиграеш дома, ти трябва да си такъв) Само по себи си това е лошо - хазарта.
Без значение дали ще те тласне към към мобилизиране или не. Такъв човек ,дори и да направи бизнес ( което е малко вероятно) той ПАК ще проиграе всичко,което е спечелилДОРИ с кървава пот на челото. Това е ужасяващо болестно състояние, по-силно от всяка дрога. Кошмар за семейството, за децата. Значи - лошото си е лошо.
А мобилизирването към труд е добро. Но защо трябва да се разглежда на фона на лошото? ( хазарта)
Според мен трябва да са ясни посланията - това е добро , а онова е лошо . (Това за единството е подводен камък, мани..)
Защото ИНАЧЕ СТАВА ОПАСНО - не си сигурен че трябва да правиш ДОБРО, защото то би могло да се окаже ЗЛО ..
И обратното- да не се притесняваме ,че правим ЗЛО ,защото то било в единство с доброто и в този смисъл не е толкова зло..
Здравословното хранене и живот е добре , нездравословното не е . Точка .Как биха влезли помежду си в някаква взаимовръзка в определена ситуация - нас не трябва да ни засяга , защото ще се размие посланието и самата идея.
Ето ,подкрепям с пример : Идва американски продуцент и харесва Петко за роля в касов филм. ( Да кажем, че Петко не държи да става звезда ,но му трябват пари за ядки и за кола с турбокомпресор ) И му казва : Супер подходящ си , но трябва да качиш 20 кила за ролята. Зарежи си вегетарианството и йогата- мини на месо половин година и т.н. Петко е пред дилема, но избира да си остане веган и отказва. Вероятно повечето хора ще кажат ,че това е ЗЛО, че той е постъпил по този начин . Няма значение. Други ще кажат ,че е ДОБРО. ( Ето го единството ,за което казвате) Няма значение кой какво ще каже ,важното е че САМО ПО СЕБЕ СИ това ,което той прави ( и с което дава пример и на нас) е добро БЕЗ ДА ТРЯБВА ДА Е ВЪВ ВРЪЗКА с всяка една ситуация,в която ТО БИ МОГЛО да бъде оспорено.
Нещата трябва да се разглеждат в по-тесен аспект .Точно както и го правим в нашия сайт. Като станем философи ,тогава ще се развихрим ..