Здравейте
Зарибихте ме с рецептите за ядково сирене и кисело мляко и реших да се пробвам.
Сутринта смлях на пастет предварително накиснато Кашу и го оставих в една купа на стайна температура за да започне процеса на ферментация - не съм му добавял никакви купешки бактерии - във въздуха си ги има достатъчно.
Така седя в купата един цял ден и цяла нощ. Сутринта го разбърках хубаво беше започнала ферментацията в целия обем, дори беше бухнало малко. Обаче на мирис и вкус почти не се усещаше кисела жилка затова го оставих до обяд.
Към 12ч. го помирисах и ме лъхна прекрасен много мек аромат на ИСТИНСКО сирене. На вкус беше много леко киселко както изкиснато сирене или сирене крема.
Понеже нямах търпение да го чакам да се изцеди и да узрее в хладилника направих следното:
Изсипах го в един буркан добавих сусамов тахан, зехтин, скилидки чесън и подправки за ВАТА (черен и червен пипер, кимион, джинджифил, куркума.) и хомогенизирах всичко с пасатора.
Трябва да се съхранява в хладилника!
Резултата е нещо наподобяващо сиренето крема - Филаделфия. Но по вкусно и определено по здравословно.
Поради ферментацията това сурово сиренце крема е прекрасен източник на витамин B12, както и на качествени растителни протеини.
Да ви е сладко