Здравейте добри хора! От някоко дена попаднах на вашия форум и след като почетох в някои теми, реших да пиша и аз и да споделя моето състояние. Всичко започна преди 10 години (бях на 25), когато случайно ми откриха висок холестерол-6.60 ммол. Започнах някаква диета и след като се почувствах по-добре се върнах в стария режим на хранене/плюскане. Бях млад и организма явно се справяше. Така се лутах в годините с диети и преяждане, докато не започнаха проблеми със сърце, жлъчка, скъсани коленни връзки, уртикария, акне, проблеми в кръста и гадни депресии. От една година насам след като хапна се чувствам дискомфортно, а пия ли алкохол после три дена съм зле (по принцип пиех всеки ден ). Ходих скоро на гастроентеролог и при прегледа установи прегъната жлъчка. Кръвните проби бяха АСАТ-20,22, АЛАТ-26,00, но ГАМА-ГТ-57, а я дават за мъже да е под 55. Даде ми да пия Хепкарсил Форте и каза, че всичко е наред. Да, ама аз не се чувствам добре. Усещам, че нещо не е наред с мен и конкретно визирам черния дроб, щом от една глътка алкохол вече ми ставаше зле... Реших да опитам с прочистването на черния дроб и за мое голямо учудване (и стрес)
, от мен излязоха стотици камъни с тъмно-зелен и жълт цвят, като размера им е от грахово зърно до камъни 1.5 на 2 см. По време на чистенето и два дена след това се чувствах ужасно-нервен, затворен (депресивен), липса на сън и апетит и други все гадни неща. После се поосвежих и хапнах малко, усетих, че ми е малко по-добре и по съвет на билкар направих процедурата пак на следващата седмица, защото дрба имал 4 дяла и съм прочистил само единия, според него ( сега на 18-19 Април по пълнолуние). Отново се чувствах зле и на другия ден пак имаше камъни, по-малко на брой, но повечето големи и тъмни и тук-там дребни пак тъмни. Сега не знам какво да правя, дали другата седмица да правя пак процедурата или...? Истината е, че съм се стреснал и мислите са ми много черни и негативни, което ме скапва допълнително. Лекарите казват, че дроба е добре, но аз не им вярвам, след като видях какво извадих и си мисля прецакал ли съм си дроба...?! Всякакви съвети и мнения ще са ми полезни. Благодаря на всички ви, че ви има!