Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: какво да правя с акнето  (Прочетена 18005 пъти)

tt

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 52
какво да правя с акнето
« -: 23-04-2011, 15:29:55 »

Здравейте на всички. Много ме измъчва това акне  >:(...дори и когато се храня здравословно и сурово. В момента ходя на дерматолог и се мажа с някакви неща от лятото (тя ми ги предписва). Долу-горе ми се поизчисти лицето, но продължават да излизат нови пъпки от време на време. Не са ми правили никакви изследвания, което малко ме озадачава...какво бихте ме посъветвали...Четох историята на Мер, но при мен не се забелязва чак такова подобрение само от храната. На 21 години съм и мнооого се измъчвам с тая гадост.
Активен
What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:какво да правя с акнето
« Отговор #1 -: 23-04-2011, 15:33:19 »

Малко по-дълго да е продължил пубертетът освен ?  :-[
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

tt

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 23-04-2011, 16:28:57 »

Ами съмнява ме да е така, защото какво ли не съм опитвала... :(
Активен
What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly....

Stanislav

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
    • tiensbg.com
« Отговор #3 -: 23-04-2011, 16:29:43 »

А някакви пречиствания правила ли си?
Активен

homo futurus

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
« Отговор #4 -: 23-04-2011, 16:44:54 »

какво си опитал ... не говоря за медикаменти.
Чистата храна помага но ако имаш проблеми с отделителната система и черния дроб нищо не правиш.
Прави си прочистване на черния дроб и бъбреците.
Принципно проблемите с кожата са свързани с проблеми с червата - пий пробиотици.
Пробвай плодовата диета на Лидия Ковачева - тя е много лека и ако си постоянен ще има ефект.
Спри да ядеш млечни продукти - веднага.
Може само кисело мляко.
Месото го яж разделно най добре да не го ядеш  tooth

Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

tt

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 23-04-2011, 16:51:58 »

Stanislav, не съм правила никакво пречистване досега, но мисля първо съвсем скоро да направя шанката. А иначе не ям месо изобщо от доста време, никога не съм ядяла мн месо и млечни не ям никакви, освен понякога, когато се случва нещо сладко да хапна.  ;D За гладуването незнам дали ще се справя, не мога мн мн да гладувам  ;D
Активен

homo futurus

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 23-04-2011, 16:57:32 »

Шанката ще е супер да я правиш.
Направи си и прочистването на Черния дроб.
Не е нужно да гладуваш - Пробвай Плодовата диета.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.

Stanislav

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
    • tiensbg.com
« Отговор #7 -: 23-04-2011, 17:04:49 »

Освен пречистванията мога да препоръчам и да приемаш храни богати на цинк и калций.
Но без пречистване на дебелото черво няма да стане. :)
Активен

черен гарван

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 743
« Отговор #8 -: 23-04-2011, 17:43:30 »

хаха, така зададена темата ми е много смешна  tooth какво може да правиш с акнето освен да го гледаш с любов в огледалото и да му се радваш  :bleh :whistling2 - emotloader:

а сега малко по-сериозно... някои хора тук сигурно дори биха ти завидели на акнето... защото биха казали, че тялото ти се пречиства от токсините и другите му вредни субстанции... освен това явно ти дава сигнал, че има достатъчно неща в организма ти за чистене и тялото търси начини да се отърве от тях - и ето ти акне  :pensif_29: така че радвай се, освобождаваш се от токсините  :thankyou: пък и нали хората са казали "трай бабо за хубост" ....като се изчистиш хубаво, ще изглеждаш супер... нищо, че ще продължи малко по-дългичко "пубертета"  O0 .....а ако искаш да не трае чак толкова дълго... пробвай с очистителните процедури... клизми, шанки, чернодробни, плодово-чаени режими на хранене и т.н., които ще те изчистят по-бързо... яж повече сурова храна, кълнове и така скоро ще си с хубава кожа като моята   :peperudi: :Content_22: :whistling2 - emotloader:
Активен
"няма грешки, има само уроци"

zigzag

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
« Отговор #9 -: 23-04-2011, 17:45:15 »

tt,проблеми с цикъла?Болезнена менструация?
Активен

tt

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 23-04-2011, 18:14:08 »

zigzag, нямам болезнена менструация, единствено ми подранява малко ама това го отдавам на новия начин на хранене, преди това пък пробвах с хомеопатия, след това пиех известно време и антибиотик и на това го отдавам по-скоро.
Благодаря ви много на всички за бързите отговори. Много сте мили  :flowers2: Ще ви послушам за пречистванията и ще започна, само клизмите се опитвам да избегна, че съм малко невежа в тази област. ;D
Stanislav, какви храни са подходящи, ако можеш да ми кажеш.
Активен

Stanislav

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
    • tiensbg.com
« Отговор #11 -: 23-04-2011, 18:49:33 »

Сусам(калций+цинк), тиквени семки(цинк), но не знам каква е усвояемостта. Предполагам, че е около 20-30%.
Може да опиташ и рецептата за калций от яйчени черупки. :)
Друго, за което се сещам е витамин Е - от пшенични кълнове.
Активен

черен гарван

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 23-04-2011, 19:08:59 »

Само дето наистина ти трябва и пробиотик, за да усвояваш по-добре хранителните вещества дето поглъщаш... да не стане така ужким се храниш добре, а пък няма кой знае какъв ефект и нещо се бавят нещата и т.н. ;)
то и аз наскоро научих за пробиотика и си взех да гълтам  O0
Активен

tt

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 23-04-2011, 19:24:49 »

А някаква марка по-специално за пробиотика ?
Активен

черен гарван

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: 23-04-2011, 19:29:59 »

ааааа.... ми моя е в някаква синя кутия със знамето на България... Про-биотик ЛББ (Лакто Бацилус Булгарикус) пише... фирмата е Bouroff  :bleh
айде тичай навънка, преди да са затворили магазините по празниците  tooth
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #15 -: 24-04-2011, 08:40:50 »

За д аполучиш правилен отговор трябва много подробно да напишеш с какво точно се храниш, без да изпускаш нищо , Тогава все ще се намери нещо ,което да предизвиква акнето. И не е само това, другарчетата тук са прави,че трябва първо да се изчистиш, да погладуваш и да започнеш правилно да се храниш, а не понякога ям и сурово. Кой те знае какви боклуци нагъваш , без дори да знаеш ,че са такива?
Активен

homo futurus

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #16 -: 24-04-2011, 12:55:23 »

titan e абсолютно прав опиши ни как се храниш
как комбинираш храните какво храни по колко кога и т.н.
какво пиеш по колко кога - преди след хранене ...
Просто иди до аптеката и си вземи пробиотик не е толкова важно какъв много по важно е да го вземаш редовно и в необходимата доза - говоря за необходима минимална доза - с пробиотик неможеш да се предозираш но ако е много малко няма да има ефект така че нагъвай здраво.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.

tt

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #17 -: 24-04-2011, 14:35:44 »

titan, сутрин обикновено пия топла вода с лимон или чай или и двете. След 20 мин някъде закусвам - или плод(понякога ги и различните видове смесвам), или покълнала елда с мед, канела, ядки и плод. След известно време пак огладнявам- ям плодове или около 50- 100 гр. ядки(какви имам - бадем, лешник, бразилски орех). След това ям салата с каквито зеленчуци имам, всичко слагам  ;D и ги поливам с шарлан, ябълков оцет и хималайска сол. За вечеря долу-горе същото. Правя си и кълнове, предимно от леща и едно песто със слънчогледови семки и тиквени семки и пресни подправки(от него имам винаги). Понякога ми се прияжда черен шоколад, знам че са боклуци и не са много черни, ама какво да направя.. ;D :Appetit_17: Пия предимно чай, всякакъв - мента, мащерка, черен, бъз и лимон, ройбос и вода. Като изляза с приятели или съм на купон и бира пия.  ;D От готвените си правя картофена или бобена салата, ориз понякога със зеленчуци и това е общо взето. Като се прибера при нашите ям повече готвено, но само вегетариански ястия и в най-лошия случай пържени картофи със сирене и кашкавал(знам, че са много вредни). Мисля, че е долу-горе това като цяло, а разбира се понякога прегрешавам и с нещо сладко - я пастичка, я някое десертче. А забравих да кажа, че си правя понякога сусамено мляко, сурови бонбони, сурови корнита съм пробвала ама нещо не ми се получават мн мн. Преди и крекери си правих, сега повече ме мързи...ииии така  :)
Активен

beelee

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss
« Отговор #18 -: 26-04-2011, 12:02:55 »

Привет :)

аз имам доста опит, даже може да се каже че още се лекувам, но имам страхотен напредък. Това, което трябва да разбереш е, какви са причинителите на акнето (ако не знаеш). Ако са някакви бактерии, вземи си сребърна вода. 3% - 1 капачка в чаша вода на ден, 30 дни с 10 почивка. Ако е 1% - 2 капачки, същата схема. Не знам в какво състояние си, аз имам по-малко фистули и повече 'точки' и 'бубунки' - ходих на няколко пилинга с гликол от захарна тръстика. Подейства ми страхотно, но ти си още млада а този пилинг е агресивен, пък и времето му мина, слънцето вече е силно. Второто нещо е, да си слагаш лятото фактор над 25, защото слънцето ги тушира а есента се възраждат с нова сила. Това е засега - трябва да разбереш причинителя. Моята дерматоложка също не ми пусна изследвания, но явно има достатъчно опит, защото всяко средство, което ми е изписала, имаше невероятен ефект.
Успех!
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

tt

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #19 -: 27-04-2011, 01:28:03 »

Благодаря, belee за съветите. Просто наистина трябва да си направя изследвания, за да се установи. Макар че скоро бях на профилактичен преглед и личния ми лекар не се обади да ми каже нещо, което значи, че всичко е ок. Или става въпрос за др изследвания.. ???  :)
Активен

Страницата е създадена за 0.111 секунди с 23 запитвания.