Здравейте, тъй като стопанската година все още е в началото и голяма част от зеленчуците се залагат тепърва, ви моля да споделите какво ползвате най-много през годината и какви предпочитания имате.
Част от продуктите за съжаление няма да мога да сертифицирам не за друго, а поради липса на сертифицирани семена - иначе дори и несертифицираните продукти се отглеждат по методите на биоземеделието, на същата сертифицирана земя, със същите органични торове - единствената разлика е, че няма да имам документален сертификат за тях. Затова ще отбележа кои ще бъдат със, и кои - без сертификат.
Планирал съм и в момента засаждам моркови, зелен лук и червено цвекло. Морковите и цвеклото ще бъдат сертифицирани и ще са готови наесен. Зелен лук ще има през цялото лято до есента, но няма да има сертификат.
Репички, спанак, марули и салати също ще отглеждам целогодишно - закупил съм летни сортове, така че въпроса ми към вас е ползвате ли такива салати през лятото, или наблягате предимно на краставиците и доматите? От тези продукти сертификат ще имам за репичките и спанака, марулите и салатите няма да имат писмен сертификат.
Домати и краставици също са планирани за лятото, за съжаление ще бъдат късни поради липса на оранжерия. Ще бъдат със сертификат.
По-късно есента планирам да има пипер - различни видове, тикви, сладка царевица, ряпа - черна, бяла и червена, и зеле - пипера със, а тиквите, сладката царевица, ряпата и зелето - без сертификат.
През цялата година ще имам и пресни подправки - магданоз, копър, босилек, риган - магданоза и босилека със, ригана и копъра - без сертификат.
Отделно от това имам възможност да направя саксийки с подправки, ако желаете да си ги отглеждане на терасата - босилен, риган, магданоз, копър, градински чай (салвия) и розмарин - ако имате интерес към тях, пишете, за да мога да ги засадя в саксийки :-)
Моля всеки да каже своите предпочитания, за да мога да се ориентирам и да зная какво да слагам в повече и какво - по-малко :-)
Надявам се до седмица да намеря начин за доставка и до София :-)