Реших и аз да се включа в темичката, че наистина с интерес следя събитията покрай двойката родили в къщи. Честно казано, удивявам се от мнението на Петко, защото винаги съм смятал, че е момче, отворено за новостите и всичко нестандартно (йога, суровоядство и какви ли още не "сектантски" действия са си идеална причина човек да бъде оплют от обществото). Бързам да успокоя всички онези, които са против "нехигиенните условия и най-вече това куче до бебето". Ако се замислите, кой е най-добрия приятел на човека? Разбира се, че всеки знае за кучето. Тяхната слюнка е един безценен антисептант, който лекува дълготрайни гъбични инфекции и прочие. (започне ли куче да Ви ближе краката, значи имате проблеми там!!!). С какво според вас би навредило едно животно, което прекрасно усеща предаваните от майката флуиди и силната обич към бебето? Нима мислите, че ще попадне козина и ще се задуши детето или какво? Човека много правилно отбеляза по Нова ТВ, че кучето се е използвало дълги години като средство за затопляне на децата при студения режим и ако не са били предприети подобни мерки в онези времена много семейства са щели да останат без поколение. Чували ли сте за начина на живот на скитниците? По-цивилизованите от тях си вземат куче, с което спат заедно в спалния чувал, разпрострян на улицата. Животното е готово да отдаде живота си за стопанина, както и да го топли в големите зимни студове за парченце хляб от дажбата на стопанина. Замислете се дали бихте искали бебето Ви да бъде обичано от още едно живо същество или не!!!
Относно обстановката - еми толкова имат възможност хората, толкова правят. Не е грешно да не си в перфектно финансово състояние. На всеки се случва, особено в тези периоди на криза. От друга страна обаче, да запитам всички Йога практикуващи, както и запознатите с японските ритуали за релаксация, нима там не се лежи на тънки матрачета и направо на земята? Нима не сте чували за "заземяването" и връзката на човека с енергийните полета на нашата планета?
Заставам плътно зад мнението на Светльо (ЕВАЛА !!!). Дори ми е жалко за хората, защото ако са предполагали на какво ще ги подложат, едва ли са щели да кажат дори и дума какво правят и защо го правят. Да не говорим за арогантното отношение на водещите по телевизиите, които от 7-8000км намирисвам. Поне суровоядството би следвало да ни помага да приемаме нещата по-радушно и спокойно, да поглеждаме по-философски на тях, както и да приемаме решенията на другите (особено когато не вредят на нас самите, близките ни както и обществото, в което живеем).
На мен ми се видяха напълно обикновени хора, към които тая дори уважение и нескрита благородна завист. Ако знаете колко пъти съм се борил да присъствам при раждането на първото ни дете.. Цигани, омазани до уши с кал и боклуци са влизали, защото са плащали за ВИП, но на мен не ми беше разрешено, защото съм бил "бацило-риск" за бебето и майката. При второто раждане ме допуснаха без проболеми, но това, което очаквах изобщо не беше това, което стана... Да присъстваш на цезарево означаваше да седя откъм главата на майката (нямам нищо против, но не и в такива мигове) и да гледаш един зелен чаршаф, който крие останалата гледка. Настоявах неколкократно да съм свидетел именно на ваденето, но на никого не му пукаше какво искам аз!!! Пъпната връв беше отрязана и ми връчиха бебето, но усещането е съвсем съвсем друго.. Разрешението да отрежа пъпната връв всъщност изобщо не беше това, което съм очаквал, а по-скоро да "доотрежа" остастъка, който беше прихванат с пинцети.
Лекарят, който се изсмя на тази процедура на "осоляване" по БТВ беше толкова жалък, че веднага се разбра как вижда бавното отплуване на "благословиите и благодарностите в пликче" след "нормалното раждане с възникнали видите ли усложнения".
Приемете избора на другите, замислете се защо го правят, почетете литература, информирайте се! Не го приемайте, ако не Ви се вижда неразумно, но в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не си позволявайте да ги осмивате, оплювате и т.н
И в заключение искам да поясня, че съм половинката на Вери, така че ако трябваше да избирам между раждането на децата ни в сходни условия или в луксозната болница сред прожекторите на операционната и "неизбежното" цезарево, без да се замисля бих избрал първото!!!
П.С. Нямал съм куче, но както Вери спомена имаме си котка, която се радва на бебето от ранната му възраст. Може и при нас да не е хигиенично, но там вече е друга тема...