Сегашната младеж винаги е много по-калпава!
“Нашата младеж обича разкоша, тя е глупаво възпитана, надсмива се над началството и съвсем не уважава възрастните. Нашите днешни деца станаха тирани, те не стават, когато в стаята влезе възрастен човек, влизат в пререкание с родителите си. Направо казано, те са много лоши.”
- Сократ (470-399 г.пр.н.е)
“Загубих всякаква надежда относно бъдещето на нашата страна, ако днешната младеж утре поеме в свои ръце управлението, тъй като тази е непоносима, невъзможна, просто ужасна.”
- Хезиод (720 г.пр.н.е.)
“Нашият свят достига критичен стадий. Децата вече не слушат родителите си. Ясно е, че краят на света не е много далеч.”
- египетски жрец, 2000 г.пр.н.е.
“Тази младеж е развратна до дъното на душата. Младите хора са немарливи и коварни. Те никога няма да приличат на младежта от миналите времена. Младото поколение на днешния ден не ще успее да съхрани нашата култура”
- намерено в глинено гърне в развалините на Вавилон, датирано е от 3000 г.пр.н.е.
Така е бате Бино, така е
.............по технологии вече сме в матрицата, но по манталитет сме си още в старата ера....
Не съм забравил какво съм правил като млад, но съм притеснен от това, че децата ги закрепостяваме в тази матрица, и ако по-будните го разбират, те едва ли ще имат шанса да променят нещо, когато порастнат.
А за масата - дали с хляб и зрелища, или с молове и чалга индустрията ще се погрижи, въпросът е какво да направим за защитим децата, които имат енергията да направят обществото по-отговорно към земята на която живеем.
Ето например аз бях обзет от чувство на надежда, когато за първи път влезох в сайта zemianazaem. Затова по-късно се регистрирах и във форума. Но във форума има нещо, което ми направи впечатление, образно казано спада тонуса. Все по-рядко влизат основните "играчи", а в същото време се регистрират много нови, било те гаджета, веганки или вегетарианки. Ти се нуждаят от вас по-знаещите, затова се регистрират. А много от тях остават незабелязани и се отдръпват. А някои питат: "Абе какво стана с гаджетата веганки и вегетарианки ?"
Що се отнася до мен лично zemianazaem ми помага да променя в себе си това, което не ми харесва. Малко по-малко, но се случва, затова благодаря на всички съфорумници.
А що се отнася до твоя пост до Гери, бъди по-снизходителен, струва ми се, че тя е добронамерена!