Ами правилно си разбрала , Дуся, специалистът е той
( Под "специалист" имам предвид лекар )
Ако се спреш на този метод за лечение - лечебния глад, имаш два варианта - или под наблюдение на лекар-натуропат (гладолечител) или под наблюдение на други опитни хора или лечители , които не са лекари. Такива има достатъчно и у нас, но с оглед твоето заболяване може би ще си по-спокойна ако си при компетентен лекар. (това ти трябва да прецениш)
Понеже не познавам и не съм чувал да има у нас доктори, прилагащи лечебен глад , затова те насочвам към най-близко намиращият се .( за когото аз знам)
Иначе за в Русия мога да ти дам координати на поне 15 специализирани в гладолечението клиники , центрове или санаториуми. ( не е като да няма избор, както при нас
)
Докато у нас, (пак да кажа ,че ти си отскоро ) традиции в гладолечението нито е имало , нито има , нито ще има както е тръгнало.., да не говорим, че и Закона за Здравето не го разрешава.
Русия е първата и единствената страна , в която този метод получава научна обоснованост още през 1960г , от проф.Ю.Николаев (впоследствие са защитени още
десетки докторски и кандидатски дисертации ) а понастоящем е признат от тяхното МинЗдрав за пълноправен лечебен метод и дори се преподава в центрове за допълнителна квалификация на лекари ! Например от проф. дмн. Алексей Кокосов)
( Ще пиша подробно за този метод съвсем скоро , защото такава информация на български до момента няма )
Пояснявам- методът изключва всякакви псевдонаучни "побългарявания" от сорта на плодове, сокове, чайчета и прочие гъделчета на леля Емилова , и на другата ученичка на Л.Ковачева - Вергиния Георгиева. То си е съвсем друг метод -плодова диета ли ,сокотерапия ли , няма значение.... който си има своята обосновка и лечебен ефект, но не бива да се свързва с понятието "гладуване" . От гледна точка на физиологията няма нищо общо! Механизмът му е съвсем друг. Под лечебно гладуване трябва да се разбира - на вода, сухо и на урина (по Малахов, Армстронг и др.)
Така че ако стабилно заложиш на този метод , ще ти дам повече инфо . (има и други методики , но при закучени и сложни състояния този е май най-добрият) Естествено , не върви от дистанция да се провежда каквото и да е лечение. Поне първия път трябва да се отиде. Но си струва. (Аз пътувам километри само за да общувам с този човек .Все едно отиваш на семинар
)