Що, кво лошо има в марулята и ябълките бе Бенато?
В големите градове е доста по-лесно да откриеш всичко необходимо... Аз все още съм в Пловдив, но скоро се местя в едно малко градче накрай света, дето знам, че нищо няма да мога да си намеря
(но пък ще си имам градинка дето да си садя био зарзават, така че лошо нема!
)
Повечето "особени" продукти обикновено се намират в здравословните магазини, или поне в по-големите, около мен има няколко малки, които не са особено добре снабдени, дори са ми пробутвали стока с изтекъл срок (явно не се продава много), затова вече ги избягвам и предпочитам големите вериги магазини, които също са добре снабдени. Иначе здравословният магазин на центъра до Пинк май е с най-богат здравословен асртимент.
Иначе любимият ми магазин в Пловдив определено е Лекси, едно, че е по-евтин... има много добър избор на зеленчуци и са винаги пресни. Има цяло отделение за здравословни храни, а не само 2 рафта както в други магазини, всякакви ядки, зърна, сушени домати, плодове, пектин, киноа там си намерих... Не знам кое би било по-трудно за намиране, другият път ще загледам пак.
В Пикадили има много интересни неща, кори за суши след много търсене чак като отвориха Пикадили намерих, има био семена за покълване, всякакви видове, в малки пакетчета по 2 лева и нещо... Аз не покълвам по много и засега ме устройва, по-закоравелите суровоядци сигурно ще предпочетат големи пакети, които би трябвало да са по на сметка, но такива освен в здравословите магазини не знам къде другаде.
Мега Марина е друг магазин, в който пазарувам понякога, има много богат избор на сушени плодове (вкл. домати) от някаква българска марка и са по-евтини, не съм виждала другаде такива. Светла елда също може да се намери там.
Мед от магазин не купувам, имам си домашен букет, от пазара (стори ми се надежден пчелар) си купих малко акациев и манов, пемза и пчелно млечице.
Соеви продукти избягвам като цяло, но хубав соев сос се намира главно в Пикадили - от този на Кикоман, а имаше и друг вид естествено ферментирал (не помня марката).
Кокосово и какаово масло не съм си намерила още