Скъпи, приятели,
Дойде времето и на първата ни рецепта. Надяваме се да Ви хареса и да Ви вдъхнови.
Какво ни е нужно за да я приготвим.
1. 250 гр. Киноа
2. 2 розови домата
3. Два – три листа зелена салата
4. 1 супена лъжица студено пресован био зехтин
За суровото босилеково песто:
1. 1/2 авокадо
2. 50 – 100 гр. зелени маслини без костилка
3 50 – 100 гр. сурови орехи
4. Един стрък пресен босилек. 6-7 листенца
5. Изворна вода по избор, в зависимост от това колко гъсто песто искаме да получим.
Първо:
Сипваме 1 ч. киноа ( около 200 – 250 гр. ) в тенджерата и оставяме да се свари добре. След което прибавяме 1 с.л. студено пресован био зехтин и разбъркваме хубаво. Необходимото време за тази процедура е около 10 мин.
Второ:
В блендер или кухненски робот добавяме орехите, авокадото и маслините. Сипваме малко изворна вода по преценка. След това пасираме до получаването на гъста течност. Добавяме листата босилик и още малко вода и пасираме отново до получаването на финалния вариант. Необходимото време за стъпка две е не повече от 5 мин.
Трето:
Насладата.
Украсяваме чиниите с листата от зелената салата. Върху тях сипваме киноата и гарнираме с босилековото песто. Добавяме доматите от страни за визуална и вкусова наслада и voilà!
Надяваме се рецептата да Ви хареса и Ви желаем добър апетит!
P.S.
Изпитваме затруднения с качването на снимките и затова, ако не е проблем слагам линк към нашия блог, където рецептата е качена с тях.
снимка