това беше мястото за реклама..... че съдържащият в чилито капсаицин дразни нервните окончания на езика, които изпращат сигнал за болка като при изгаряне до централната нервна система предизвиквайки отделянето на хормона на щастието ендорфин. Предполага се, че чилито ускорява метаболизма и води до изгаряне на излишните мазнини.
Добре е, че хапвате люто.Знам, че е много полезно, но нямам навика/ще взема мерки/.V@Le , предполагам, че намираш голяма полза от консумацията на люти чушки.
....сега вече излезоха първите листенца на новата реколта, като се появи плод ще публикувам снимки, първо как изглеждат чушлетата, второ как изглежда този който ги е изял
Ами да, една сурова, натурална, много люта чушка за закуска дава рязък старт за деня, ако ти се спи- минава ти бързо
Купих семена от Холандия на едни от най-лютите чушки на света. Сега ги чакам да покълнат. Ако ги докарам до добив ще падне яко парти
А имат ли противопоказания - все на нещо трябва да пречат - известно ли е на какво?
Аз съм на периоди - по 2-3 месеца ям по много, после ми омръзват и по няколко месеца не ям ...
Цитат на: V@Le в 12-09-2011, 20:56:19Купих семена от Холандия на едни от най-лютите чушки на света. Сега ги чакам да покълнат. Ако ги докарам до добив ще падне яко парти V@Le ,за теб !Лютото - наркотик?Учените откриха още едно свойство на лютия вкус - при консумация човек изпада в състояние на леко наркотично опиянение. Лекари обясняват нахлуването на ендорфини в кръвта след консумиране на люти чушки - капсаицинът изгаря нервните окончания на езика и изпраща фалшиви сигнали за болка до централната нервна система. Мозъкът реагира мигновено, произвеждайки ендорфини. Този био-наркотик бързо пристрастява почитателите на лютото, карайки ги да посягат към все "по-горещи" сортове.Източник: Люто, люто! http://www.bb-team.org/articles/3497_lyuto-lyuto#ixzz1YK1Ut62A