Здравейте всички!Май се престраших и аз да се появя наяве;)Казвам се Деси,от София съм, на 33 г.Седя си вкъщи и си пиша сама пред компа,а пък сякаш съм изправена пред огромна тълпа хора и се чуствам като на изпитите в НАТФИЗ,изпълнявайки монолога си-страшно притеснена:)Притеснена не за друго,а защото ви се възхищавам и обожавам сайта и форума и прекарвам часове наред в тях.Открих сайта преди 4 месеца и от тогава всяка свободна минута прекарвам тук.От близо година не ям месо ,а от 2 месеца се опитвам да премина на сурова храна.Много ми е трудно,но благодарение на Мер,всички вас и всичко което чета тук,мисля че започвам да се справям.Повечето ми приятели май не подкрепят много много това мое решение да премина към суровоядство,но на мен не ми пука изобщо,важното е че аз го искам.Когато бях на 18 започнах да употребявам хероин и след около 4 месеца вече бях пристрастена.Била съм абсолютна малка и наивна глупачка и не съм знаела какво ме чака.Тези години май бяха бума на хероина в София и аз опитах,хареса ми,чувствах се велика иии..айде в капана!Не искам да разказвам даже колко навътре потънах,а само ще кажа че този ужас продължи 6 години.Благодарение на прекрасните ми родители,които никога не ме оставиха,бях записана в метадонова програма(метадонът е заместител на хероина,дават го безплатно на хероинови наркомани,но към него пристрастяването е още по-силно).Получавах(пиех метадон) 4 години и на 27 годишна възраст най-накрая постепенно го намалих и спрях.От 6 години съм чиста и се гордея че успях да се измъкна от всичко това.Не ме е срам да кажа ,че съм взимала хероин,защото се преборих с него!Представете си обаче какво съм причинила на тялото си през всичките тези години и разбира се последствията не закъсняха(слаба имунна система,постоянно се разболявах,кистозни яйчници,спукана киста на яйчника в корема,лапароскопия и т.н...и т.н.)Тъпкаха ме две години с противозачатъчни,докато в един момент ми писна и си казах че има и друго решение.Започнах да чета за нетрадиционни методи на лечение,аюрведични книги,а благодарение на приятел който работеше в Zoya.bg ,постепенно научих и за някой супер храни,които употребявам вече доста време(мака,конопен протеин..и др.) От близо година не съм имала проблем с тези кисти,които постоянно образуваха яйчниците ми.Охх,май много се разписах...Щастлива съм ,че мога да живея като нормален човек и да се храня с храна,която ме кара да се чувствам истинска,спокойна и здрава.Ще продължавам така и занапред.Благодаря Ви,че Ви има-за да се уча от вас:)