Жмуц, да ти кажа и аз никога не знам какво ще "готвя" утре за да си накисна квото трябва... Нахутът в случая го бях насадила преди няколко дена, защото възнамерявах да правя нахутените кюфтета на леля, но не бях обърнала внимание, че в тях имало и гъби, пък аз едно, че не мога да намеря, а и съм решила да ги избягвам засега... Та в крайна сметка кълновете станаха бая големи докато се чудех какво да направя с нахута, по принцип е добре да са по-мънички мисля... Но както и да е, пицата стана доста добре, утре пак ще си хапна, че толкова сурови манджи станаха, няма кой да ги яде...
Аз във фурната всичко слагам в тави, и винаги гледам да ползвам максимално пространството и на двата рафта (сега суших и кракерчета заедно с пицата). Ако сложа долу на решетката направо, при положение, че суша на 1ва степен на долните реотани, според мен температурата вече е над 50 градуса, защото логично до самите реотани фурната се нагрява много повече отколкото в по-горната част където замерва термометърът...
А специално пицата няма как да стане без тава, защото едно, че тестото е супер течно отначало, а и как иначе ще направиш идеална кръгла форма, ако не ползваш формата на тавата... А след като отлепих хартията вече беше твърдо като блат и по принцип можеше и директно на скарата, но аз пак си ползвах тава... То целта е да се изсуши главно соса и тиквичките отгоре, така че блатът дали е директно на скарата вече няма много значение...