Здрасти и от мен,
аз, на твое място бих послушал Даниела относно диетата. Много по-добре, по-здравословно и по-ефективно е да отслабваш постепенно с начин на хранене, отколкото с диети търсещи бързи резултати и после да се връщаш на стария режим. Мисля, че вече си усетила резултата. При някой хора дори се получава и по-сериозно следдиетно надебеляване отколкото са били преди. Логиката е такава, че когато оставиш организма на оскъдна храна, той се научава да извлича по-голям процент от хранителните вещества, за да поддържа състоянието и когато спреш диетата по няакаква причина, за известно време организма продължава да си извлича по-големия процент от храната и за нула време се връщаш в стартова позиция.
Та идеята е да напипаш хранителен режим, който първо - да ти щади психиката, второ - да е достатъчно хранителен, за да не ти нарушава ежедневните дейности, но пък и да усещаш, че леко отслабваш с времето. И трето- да не смяташ този режим да е временен, а да си ти остане като начин на хранене. Така с времето ще отсабваш много бавно докато тялото напипа точните килограми за теб . Няма смисъл да си поставяш цели от сорта 'за 1 година ще сваля 20 килограма' . Това освен напрежение друго няма да ти донесе. Просто се настрой за нов живот и всичко ще си стане естествено.
И между другото идеалните килограми за твоето тяло може да са различни от числото, което ти си мислиш, че е идеално за теб. За това по-добре е да усещаш как се чувстваш отколкото да гледаш таблици и предписания тегло/ръст. Хората са с различна тежест на костите, различна структура на тялото и при всеки оптималните килограми са различни, независимо от ръстта.
Определено това, не е лесно начинание, но с желание и усилие не е невъзможно да се постигне. Хубавото при теб е , че прехода го започваш млада и имаш време да експирементираш и да намериш най-доброто за теб. Иначе във форума можеш да видиш много идеи за начини на хранене, както и примерни менюта.
Успех!