Жожоба в София съм намирала само в китайските магазини -до пазара Г. Кирков.В големия има натурална -почти няма изразен вкус,леко сладка.Но в малкия(китайски магазин..) има една страхотна-300 гр пакет се изяжда без да усетиш..Тя е без костилки,с билка адзяо и малтоза.Пише "тоник за кръвта.Особенно подходяща за женски болести.За подхранване на организма.С богато съдържание на А,С,В..."За употребата на лиция-китаиците го слагат в чая-но сладостта му преминава в напитката и се губи вкуса,също го готвят и с ориз.Жожобата също се готви с ориз(+ плод от лонган,нерафинирана тръстикова захар,джинджифил-става сладка каша)-рецептата се препоръчва за жени по време на цикъл....Не знам дали е уместно тук да споделя ,но понеже става дума за продукти които се намират наи-вече в китаиските магазини -ето един не много традиционен-сушен сладък картоф(ямс)..малко е подсладен ,но това е единствената добавка която му слагат.малко прилича на вкус на тиква.Съдържа естесвени фитохормони!Има го на големи парчета,на малки резени и на бонбони (смесен с какао и още нещо)...Който обича екзотика да опита. : )