Радулче мила мерси за посрещането при дневничетата.
Малко се изчервих от думите ти хехе...
май съм най-нередовната от всички тук в писането,но нали си ви обичкам,от време на време пиша по 2 реда да не помислите,че съм ви забравила
по-често чета лафа на Марулка,Петко,Василенка и сие и мн.се кискам.
И аз като Радулчето мисля да направя пречистване.Ще е септември,първо чернодробно,после няколко дни на плодове.Така планирам,че тогава съм в отпуска и в бг йееееееессссс
Тези дни съм повече на тай плодове и кокоси.Бях в Тайланд и след 2 дни пак заминавам за седмица.така че смело напред с младите кокосчета.Май са ми най-любимото нещо на света.всеки ден в Банкок консумирах по 5-6,и повече.Не са облъчени мисля,купувам си ги от тарабка на улицата.А плодове-драконов,личи,папая,ранбутан,мангустин,плод звезда,захарна ябълка,розова ябълка,гуава,сантол,ламут.Не всички ми допадат еднакво-любими са ми драконов плод и захарна ябълка(ной-на) и личи.
Драконовия е розов със зелени рогца навсякъде.Реже се на 2,и с лъжичка се яде сърцевината,може да е розова или бяла с черни мънички семчици като сусамчета.Бялата е по-сладка.плода е 90% вода.
Захарната ябълка прилича на гигантска малина,зелена обвивка,а вътрешноста-бяла кремообразна,мн.сладка,с огромни семки.Реже се на 2 и се яде само вътрешността,като се махат семките.
Също обожавам и салата от зелена папая(неузряла),с кълнове.
Сигурно колегите ме мислят за малко луда,върнах се с 1 куфар с кокоси и плодове
и хич не ми пука...
Арабския сега е стенд-бай.Напоследък започнах мн.да спортувам,тенис,баскет,сърф,колело,тежести.
И исках да знам кое кога да консумирам,как да се възстановявам след тренировки.
Намерих чудесна книга на Брендън Брейзиър(Brendan Brazier),1 от най-добрите триатлети в света,който е веган и 80% от менюто му е в суров вид.Има 2 книги-"Thrive Diet" & "Thrive Fitness",в които подробно описва какво и кога да се консумира,преди по време и след тренировка,и в зависимост от продължителността и вида на тренировката.В книга 1 има план за 12 седмици,с примерни рецепти,всичко е лесно,бързо,и сурово. Има чудесни съвети за това какво да се консумира преди тренировка,след тренировка.Чудесни рецепти за смутита и енергийни барчета.Всичко,което е нужно е блендер.Аз си имам 1 ръчен,който е навсякъде с мен.
Ако някой е заинтересован,бих споделила рецептите и подробности от книгата за спорта.
отивам да си правя бадемово мляко с плодове...