Здравейте на всички,
Четох, четох и реших и аз да се включа, че направо и дневник да си направя. Както и да е, аз съм Мария, приятно ми е. Ето защо започнах да пиша:
На 32 години съм и имам проблеми с теглото. Висока съм 174см и в момента тежа някъде около 83-4кг (последния 1 месец добре се омазах), но през годините съм варирала от 64 до 85 кг. Теглото, с което съм най-щастлива е 63-4кг.
И така поставям си за цел:
1. Да премахна качените килограми до Коледа;
2. Да се храня с истинска храна;
3. Да се движа много, да тренирам;
4. Да почна да осъзнавам.
Относно спорта: Обичам да ходя на фитнес. На 100м от нас има фитнес зала, за която си изкарах карта. Отделно вкъщи си имам уреди и велоергометър. Така че с хранителния ми режим ще имам и тренировки. Оп и от този момент - няма да ползвам асансьора (живея на 4-тия етаж).
Храненето всъщност ми е най-големия проблем. Последната 1 година и повече съм се хранила ужасно, с най-различни тестени неща, купища захар, мазни манджи... абсолютно всичко и то по много. Изглеждам ужасно, подута, дебела, с грамадно дупе, имам целулит, в главата съм като бухъл. Самочувствието ми е нула. Не мога да бъда себе си. Не мога да се отпусна. Именно затова две седмици по-рано приятеля ми си тръгна от мен. Преживях го трудно, не можех да се спра да плача и да ям. Сега е време да се стегна, да изчистя тялото си, да започна да се обичам и грижа за себе си, да храня Духа си. Трябва да се променя. За да Го заслужа.
Ами май е това засега, то се получи доста дълъг пост. Утре сутрин ще си взема мерките и ще се претегля. Може и снимки да кача. Ежедневно ще вписвам храната и тренировките си. Това ще ме държи мотивирана, дисциплинирана и отговорна.
За начало съм решила да направя 1 седмица на сокове. Всеки ден по 500мл изцеден сок от грейпфрути, портокали и лимони, и така 7 или 10 дена (ако всичко върви добре). Сега отивам да измия чиниите и да изстискам сок. Утре почвам.
Поздрави.