Здравейте!
Имам разширени по краката - на лекар не съм ходила,но напоследък ги забелязвам все по-осезаемо,а и започва леко да ме наболява вече...От около пет месеца се опитвам да се храня по-здравословно,месото почти липсва в менюто ми,плодове и зеленчуци ям домашни/когато имам такива/,ядки и сушени плодове от био магазини предимно,зърнени храни хапвам,хляб без мая,гледам на всяко ядене да има нещо сурово,почти не пия кафе...Дълги години обаче се хапвах здраво и то основно месо - мазничко,хлебче повече.... :Confus_3:Откакто започнах да вкарвам малко мисъл в храненето си,се чувствам прекрасно - отслабнах доста/около 10. кг може би/,имам много енергия,всичко ми е интересно,изчезнаха ми угризенията и притесненията за щяло и нещяло,чувството за вина се изпари
,правих едномесечно прочистване с хума/хумена вода/.Сигурно малко ми се е попрочистил организма,възможно е това с разширените вени да е реакция на очистването.Ааааа.....забравих - като смених режима на хранене запека,който имах дълги години/вземах билки за него/ се излекува/казвам го,защото съм чела,че запека е причина за разширените вени/.Иначе ходя на аеробика - 2-3 пъти седмично,по планините/всяка седмица почти/,ходя пеша...Твърдо съм решена да ги ликвидирам тия разширени вени - ще им видя сметката
.Досега обаче намирам информация само за олбекчаване на болката,на подуването и др.,а аз искам изобщо да изчезнат! ;)Интересуват ме разбира се природни начини за справяне с проблема.Ще бъда благодарна,ако ме насочите.Благодаря предварително!