Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: silversmith  (Прочетена 5984 пъти)

silversmith

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 54
silversmith
« -: 06-08-2009, 21:39:27 »

Да ви се представя и аз,отскоро открих този сайт и съм възхитен от него- много полезна информация и много позитивизъм.Казвам се Петър -на 39 години съм ,зодия овен живея във Велико Търново.Надявам се да ме приемете във вашите редици,тъкмо  :)да се увеличи още малко мъжкото присъствие тук.Аз от няколко месеца обмислях да стана вегетарианец и трябва да ви кажа,че този сайт окончателно ме убеди  да действам в тази насока.От 1 месец съм на 100%сурова храна,с 2 незначителни изключения,изключил съм напълно и млечните-доста амбициозно за човек ,който се е хранил с месо ,млека и рафинирани храни.Всъщност започнах малко като експеримент -за 5-10 дена ,суровоядството ми се виждаше  донякъде крайно-това ,което ме изуми бе,че още на 2 ден се почуствах в идеална кондиция- и така до сега и никак ,ама никак не ми липсват нито месото нито млечните продукти ,а мислех че ще ми бъде трудно ,все пак това е доста рязък преход-не мога да си го обясня.Все пак  ясно ми е че тези 100% няма да останат такива постоянно -целта ми е 70-80%сурова храна-и това не е малко като за начало.Много съм въодушевен -това е нещо ново за мени както казах се чувствам великолепно- лек и изпълнен с енергия и позитивни мисли-убедих се че човек е това което яде,както се казва.Рецептите са много добри- някои неща не ми се получават съвсем ;D но надявам се от 2-3 път да стане-голямо тичане беше за продукти -това няма ,онова няма.Трябва да потърся съмишленици тук в търново-то вегетарианци лакто-ово със сигурност има ,но суровоядци -дано да има и да ги открия,че така самичък сред месоядни ::)Близките ми се чудят,не удобряват,ама те знаят че съм отказал месото само,ако знаеха ,че съм отказал и млечните и ям само сурова храна -е сигурно за сектант някакъв ще ме помислят- има време ,постепенно ще научат истината ;DРазбрах ,че правите събирания от време на време -очертава ли се нещо подобно скоро време -много бих се радвал да се запозная с някои от вас.Това е засега от мен,много се радвам,че ви има!
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
Re:silversmith
« Отговор #1 -: 06-08-2009, 22:02:23 »

Здравей! :)
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #2 -: 06-08-2009, 22:16:07 »

silversmith, и мен в началото ме мислеха за сектант ;D И аз казвах, че съм от суровата секта...да живей суровата секта виках :Content_4 - emotloader: Но сега даже родителите ми не само че разбраха за кво става дума, ами и се променят и те. Само на риба са от месата, пият разни масла като мен...щом баща ми сутрин закусва овесени ядки, корнфлейкс и мюсли, накиснати в соево мляко....направо пълна промяна вкъщи. И то даже без да се опитвам да ги променям...примерът е важен :Content_14:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #3 -: 06-08-2009, 23:09:58 »

Silversmith, здравей и от мен! :) Чудесно е, че се включваш и във форума! Много ти се радвам на цялата промяна, ей!! Дано все повече хора видят колко е лесно да си веге и да се храниш с полезна сурова храна  :Content_22: Като заформим срещичката тук в Пловдив, ще ти кажем. Всъщност ти ще видиш в Съобщения :)

Петко, ама това за ваще е супеееер!!!  :Content_14: Много, много радващо и похвално!!! И моите тук от месото само риба, много са ми трудно значи, толкова години им опявам, те милите са най-потърпевши.  ;D С майка е по-трудно... Лошото е, че много отричат соята, нещо се мръщят и на ядковите ми млека, та ще ги видим....  :)
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #4 -: 06-08-2009, 23:36:11 »

примерът е важен :Content_14:
Винаги съм пропагандирала това. Браво!

silversmith, добре дошъл при "сектантите". Моят брат също е Петър, по-млад е от теб, нооооо ако реши да се променя, има много път да извърви. Засега не иска да ме слуша.
Активен

radosti

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
« Отговор #5 -: 07-08-2009, 10:03:13 »

Петко, добре дошъл :Content_14:  Радвам се на хора, които решават да се променят и го правят! А храната е най-важната промяна :peperudi:
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
« Отговор #6 -: 07-08-2009, 12:37:32 »

Добре дошъл ;)
Активен

Кате

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
« Отговор #7 -: 07-08-2009, 13:51:58 »

здравей и от мен!  :) и аз така започнах много ентусиазирано, март месец се отказах от месото и малко след това и от мле4ните. сега оба4е си поразвалих режима и взех да си хапвам  доста 4есто и сготвено...но при мен е главно от нервно напрежение.
надявам се това да не се слу4и и с теб както се и надявам 4е и при мен ще се оправят нещата
Активен

megusta

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 123
Re:
« Отговор #8 -: 07-08-2009, 14:38:21 »

Здравей silversmith,
Най-после един представител от града на фафлите, ей много боклуци се произвеждат там...голяма работа.
Нищо лично, вярвам това не те засяга.
Аз често пътувам до там и се виждам именно с производители на джънкове та за това.
Поздравления за избора, дай боже повече последователи и дано намериш съмишленици около теб.
Ако не, като идвам в командировка ще те подкрепям. :weight_lift:
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #9 -: 07-08-2009, 15:15:01 »

Привет silversmith :Content_22:
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #10 -: 07-08-2009, 15:50:01 »

silversmith, привет!
Радвам се, че се присъедини към нас. И те поздравявам за куража.  O0 надявам се да намериш съмишленици и в твоя град. ако няма - ние сме тук  :laugh: ще ти даваме много съдети  :Confus_3:  и ще те наблюдаваме от близо  :pensif_29: да не се върнеш при месоядните  :police:
Активен
Намасте :)

silversmith

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 07-08-2009, 18:22:08 »

Ехее доста хора сте ми писали-благодаря за доброто посрещане.Аз нямам навик да пиша много по форуми,нотук струи такъв позитивизъм ,че не ми се става от компютъра.Не знаех ,че Търново го наричат градът на фафлите-срам,срам :Confus_3:ако знаех нямаше да пиша откъде съм ;DТо като се замисля наистина много ги имаме тук-като има кой да ги купува така е. Сетих се нещо -никъде не можах да намеря конопено семе :surpris_25:много съм разстроен мислех да си направя ядково мляко с него ,ако някой знае откъде мога да си поръчам много ще съм му благодарен.Това е засега от мен.Поздрави на всички !
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #12 -: 07-08-2009, 21:43:35 »

никъде не можах да намеря конопено семе :surpris_25:много съм разстроен мислех да си направя ядково мляко с него
Не се коси! Конопеното семе е много трудно за откриване. В Пловдив знам само едно място, но там е супер скъпо - 22 лв/кг. В София разбрах, че имало евтино и скоро и от софийското ще опитам.
Направи си мляко от бадеми, лешници, сусам или каквито ядки се сетиш ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #13 -: 08-08-2009, 02:03:29 »

Градът на фафлата, щото нали имате завод там. Престиж май там се произвежда. Аха, ето:
Изглежда старата столица е новата столица на вафлите, защото във Велико Търново е и „Престиж 96”, фирма, произвеждаща „Престиж”, „Троя” , а също и „Споко” – вафла,

http://19min.bg/news/4/4757.html
Активен

silversmith

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #14 -: 08-08-2009, 07:01:15 »

Аз от другите ядки си правих млека -много са добри ,някой много беше похвалил млякото от конопено семе и аз затова и него исках да опитам ,ама не се намира,днес продължавам да го търся.Петко ,разбрах че се занимаваш с йога-аз си мисля от известно време дали да започна да се занимавам с това ,но поради инерция ли ,мързел ли отлагам-струва ми се доста сериозно и ангажиращо занимание-би ли споделил нещо по въпроса.Това е от мен засега отивам да закусвам :essen:До скоро.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #15 -: 08-08-2009, 20:54:50 »

Силвърсмит, ти защо не си направиш дневник в "дневници" и там да пишеш какво си хапваш?  Аз също немога да намеря конопено семе. Но си купувам конопено брашно и си го слагам в кракерите и сладкишите.  Ако случайно намериш някъде казвай :)
Активен
Намасте :)

silversmith

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #16 -: 08-08-2009, 21:18:59 »

Струва ми се че ми е рано за дневник-нямам още никаква система всичко ми е малко хаотично ,като се пообразовам тогава може.Дарби Мак ти планираше доколкото си спомням нач.на септември ходене на планина-аз отдавна имам желание за нещо такова-ако има начин с удоволствие ще се включа.А колкото до това конопено семенце-не съм се амбицирал достатъчно още,ще вляза в ebay  и ще си го поръчам накрая ,ама да видим >:(
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #17 -: 08-08-2009, 21:25:27 »

е, то точно сега ти е за дневник за да помагаме, като се образоваш и си направиш система, може само да минаваш да даваш съвети из другите дневници ;)
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

silversmith

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #18 -: 08-08-2009, 21:35:37 »

И това е вярно ,ама аз съм си малко разпилян и нехаен-някои дни ще ме мързи да пиша икакъв дневник ще е то като не се води ден по ден.Я да взема да разгледам вашите  дневници и като си харесам някой да го изкопирам и готово -какво ще му мисля толкова ;D
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #19 -: 08-08-2009, 21:50:18 »

Ай ся, не се прави на толкоз свенлив, ний търновчани ги знаем ;D Все едно има някой дето да си пише всеки ден в дневника... Зафащай са и квото стане, на нас само сеир ни дай и без друго :Content_14:
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Страницата е създадена за 0.08 секунди с 21 запитвания.