Хайде и аз се осмелих да правя дневник.
Зачудих се сега защо - най-вече като че ли искам да събирам различни мнения, съвети, критики...ей такива работи:)
Чета тук поне от година и половина, храня се предимно със сурово от миналата зима - ноември 2010. Вегетарианка съм от близо 7 години, без млечни - от година и половина. Месо никога не съм обичала, от малка ми се повръща само от вида, миризмата...вкусът не коментирам. От млечните обичах много кисело мляко и кашкавал. Масло също - най-вече заради филийката с масло и мед - така са ме отгледали:) Със спирането на всичко животинско изчезнаха всичките ми здравословни проблеми - много кожни проблеми, постоянен запек и неизхождане по 5-6 дни, много, много слуз, която усещах по всякакъв начин...
Спирам, че историята ми не е много по-различна от някоя друга тук:)
Чистата храна, чистото съзнание и чистата душа за мене са в основата на чистия живот - съзнателен и хармоничен. Към това се старая.
Менюто ми има плодове, зеленчуци, ядки, семена и кълнове. Последните преди половин година ядях много, сега ги поизоставих, трябва да ги върна. Опитвам се да увелича и зеленолистните, днес направих първото си смути.
Та днес беше основно това:
8 - чаша топла вода с лимон
9 - зелена ябълка
10 - портокал
10:30 - малко фурми
11:00 - смути - връзка магданоз с един банан
13:00 - две шепи накиснати и обелени бадеми
16:00 - шепа кашу
18:00 - пастет от кисело зеле, слънчогледови кълнове, червен лук, магданоз и маслини върху крекер от пълнозърнесто ръжено брашно
Принципно ям повече, но тези дни с детето сме по цял ден навън и няма много възможност. Например вчера беше нещо такова -
вода с лимон
плодове
сок от моркови
бадеми
пастет от накиснати тиквени семки, сушени домати, магданоз и маслини върху крекер
салата от моркови, червено цвекло, орехи
Толкова неща ми се приготвят, но не сварвам, ужас.
А на детето от няколко дни правя една "шоколадова" закуска, която бие всичките му любими закуски -
пасирани бадеми и фурми, оформям като блокче, овалвам в рожков, поливам с кокосово или какаово масло и слагам на студено да стегне, става страхотно шоколадово десертче без шоколад:)))