Сусамки с лен и орехи
Може би и вие си ги правите, но аз все пак да си публикувам ''откритието''.
200 гр. суров сусам
200гр. натрошен лен
200гр. сурови орехи (аз ги сложих цели и стана супер, но другия път ще ги натроша).
кленов сироп
Всичко това на сухо още го разбърквам добре и започвам да сипвам по малко кленов сироп (да не е бил в хладилника, че после като се отпусне в фурната ще стане мазало), слага се малко сироп колкото даа се овалят зрънцата без да тече надолу в купата. Слагам в/у хартия в тавичка с ръб и започвам да пресовам с ръка. Оставих да се суши през ноща като ги нарязах по нощите и на сутринта бяха готови, много са вкусни. Аз ги държа в хладилника и са твърди същински като истински, че и полезни много даже