Четох, четох вече час и не мога да повярвам, че съм попаднала на толкова невероятно място!!! Невероятни сте, хора!
Поздравления за всичко това, което сте успели да постигнете със собствения си живот - и не просто за начина ви на хранене или за отношението ви към собственото ви тяло, дух и свят, а за невероятната положителна енергия, която блика от всеки един пост! Това май е най-трудната част от всичко - да останеш положителен, обичащ и подкрепящ в една силно отрицателна среда, нагнетяваща околното пространство и енергия с лоши мисли, скръб и несвършващо никога нещастие и мизерия на духа... За съжаление повечето хора в България са си настроени така от самото си раждане (моето семейство не в толкова силна степен, но пак има залитания от време на време...) и третират всички различни положителни и щастливи от това което са и имат хора със страх и едва ли не като глупаци. Затова и толкова се зарадвах като попаднах на този сайт и на този форум
. Странно е как понякога се стичат нещата - към този сайт ме насочиха почти едновременно две мои приятелки, които го бяха открили независимо една от друга. Ние с тях май сме нещо като малко тайно общество, което споделя голяма част от житейската философия на създателите на този сайт и на всички ви. Всяка една от нас си има собствена трактовка на това житейско кредо и е успяла да го приложи в различна степен на дело. Боя се, че аз съм най в началото на пътя... Направих първите си крачки принудително (то дебелата глава до там води
) - в следствие на неправилния ми начин на хранене и много лошите неща, които ми се случваха продължителен период от време (повече от година и половина, като се замисля сега...), на които отреагирах силно негативно, се разболях - целият ми чревно-хранителен тракт се разбунтува и всяко нещо тръгна да се възпалява и увеличава и какво ли не... Всичко завърши с една операция от хроничен апандесит и с едновременно спазване на няколко медицински предписани диети (а тогава бях едва на 25!). Е, тогава просто ми се наложи да променя начина си на хранене, а с продължителното мислене какво ми се случва и защо, излезнах на един съвсем нов път, по който започнах да крача бавно на принципа на пробата и грешката. Е, няколко години след това с гордост мога да заявя, че съм изминала немалко, или поне с оглед там, където бях
, но всъщност пак съм още някъде в началото
. Днес съм много по-положителен човек, и както една млада съфорумка споделя, това е едва ли не по-важно от начина на хранене, а аз бих добавила само две неща - това се "учи" или по-скоро е осъзната духовна нагласа към себе си и към света, а също и двете са взаимосвързани - едно хубаво плодче те кара да грейнеш отвътре също както то е поело от слънчевите лъчи, докато е растяло. От половин година се опитвам да бъда вегетарианка, сравнително успешно (за моя най-голяма изненада стана от раз при мен, но семейството ми реагира доста отрицателно и с насмешка на това...), и отклонението по празниците ми коства скъпо
Но няма повече! Занимавам се активно с йога от май пак толкова време, но пак на пресекулки
А другото ми основно занимание в духовен план е да се изучавам интуицията, а най-вече да се науча да й вярвам повече и да си отглеждам редовно
(практическият опит ми подсказва, че това някак си е свързано с чистотата на тялото?!) Е, това е най-общо за мен
Наясно съм, че по този път се върви на малки крачки и всеки сантиметър напред е успех, затова си имам запланувани няколко малки крачки за тази година, основната от които е да стана постоянна в тези си начинания, и естествено, да се образовам. За това, без да го знаете, ми помагате вие (и затова май реагирам малко френетично сега...
)! Радвам се да видя, че някой е успял да промени живота си успешно в такава насока, на мен понякога ми се струва трудно като да поместиш планина
. А и че аз и двете ми приятелки не сме единствените, на които им идват такива луди идеи, ами отгоре на всичкото се опитват и да ги спазват и на практика
Поздравление, хора, за това, което правите и смелостта ви да го осъществявате ежедневно
! Пожелавам ви много здраве и щастие за вас и хората, които обичате!