Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Щастлива съм,че попаднах на този уникален сайт и на Вас самите :)  (Прочетена 6954 пъти)

mmimoza

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7

Здравейте на абсолютно всички прекрасни хора в този форум :)Попаднах на него случайно преди седмица и от тогава насам,прочетох толкова много полезна информация благодарение на Вас,които сте посветили значителна част от времето си,за да споделите информацията с останалите. :Content_14:

Това,което ще разкажа за мен може да изглежда тъжно,но аз в никакъв случай не търся с него съжаление,а просто да споделя от къде дойде инициативата ми да Ви намеря и да се уча от Вас :)

Всичко започна преди малко повече от една година,когато всичко,за което се бях борила в живота ми и което бях постигнала с цената на огромни усилия,просто се СРИНА. Прекарах последните 3 години в Белгия,Брюксел,когато изведнъж след незначителна настинка се разболях много сериозно.Започнаха се неуморими ходения по лекари там,но никой,абсолютно никой лекар не успяваше да ми постави диагноза,а от там да ми започне съответно лечение.След 2 месеца се завърнах в България,тъй като вече здравословното ми състояние беше значително влошено,а там все още никое "светило" не можеше дори да се досети какво се случва с тялото ми и здравето ми.
След месеци ходене по лекари и тук в България,открих прекрасен човек,който успя да ми постави диагноза и да започне лечение.Диагнозата ми беше "възпаление на коренчетата на нервите около целия гръбнак",което доведе до пълна парализа на тялото ми,а от там 8 месеца изцяло денонощно на легло. Въпреки целия ужас,неописуема болка и ад,които изживях,аз се преборих и успях с помощта на огромна воля да се изправя на крака и да проходя отново  :Content_22: Продължавам да се лекувам,все още има дълъг път да измина в процес на рехабилитации и пълно възстановяване,но аз съм толкова радостна,че вече мога да правя и други дейности освен да съм постоянно на легло  :)

След всичко,което преживях и една година постоянен прием на какви ли не боклуци,лекарства,аз обърнах наскоро поглед към здравословният начин на хранене.Аз съм напълно новаторка в тази област,тепърва чета  големи количества информация,далече,много съм далече,от това,което мнозина от Вас тук са постигнали,но съм твърдо решена да се уча от Вас и да ви настигна  :angel: Взела съм и решението да спра напълно приема на месо и млечни продукти,но тъй като всичко е толкова ново за мен в тази област,а и не знам точно как да започна,имайки се в предвид,че все още здравословното ми състояние е далеч от перфектно,за момента ще се задоволя с това да продължавам да чета вашите публикации и да се уча от Вас.

Имам някои въпросчета относно,това което бих могла да приемам,за да възвърна здравето си,но нека да не е още с първото ми писмо :) То е достатъчно дълго до тук...

p.s : Възхитена съм от този прекрасен форум,който е създаден тук в България и от инициативата,с която той е стартирал!
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA

Здравей, Мимоза! Чудесно е когато нови и хубави ;) хора се присъединяват към форума. Без съмнение си постигнала много, изправяйки се на крака след парализата. И ние имаме какво да научим от теб. Добре дошла!  :fluretaa:
Активен

mavina

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8

Здравей Мимоза!
Възхищавам се на борбеният ти дух!
 :flowers2: :flowers2: :flowers2:

Здравейте и от мен!
И аз съм "чисто нова"  :D
Не спазвам диети ,не се ограничавам от към ядене
и не спортувам....
Природата ми е дала "спортна натура" :whistling2 - emotloader:
С удоволствие се регистрирах тук ,защото открих много
полезни съвети...
 :Content_22: :Content_22: :Content_22:
Активен

Limoana

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 35
  • To be or not to be?
    • Limoana

Чудесна си, mmimosa!!! :Content_14: Желая ти много, много успех и светлина във възстановяването на здравето, което съм сигурна, че ще постигнеш!!! Добре дошла при нас и се чувствай като у дома си!!! :kisss:
Активен

bpa

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 694

Добре дошли и от мен, Мимоза и Mavina !  :love_006 - emotloader:

Тук има достатъчно инфо, което трябва да ви свърши работа, ако случайно не намерите отговор на въпросите, които ви интересуват, питайте, има доста компетентни хорица тук  :pensif_29:
Активен
Винаги има и друг начин !

Провежда се лекарски конгрес. Става председателя и започва речта си с патос
-Колеги,ние лекарите имаме много врагове на този свят...
Чува се глас от залата
-И още повече на оня свят

mavina

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен

Добре дошли и от мен, Мимоза и Mavina !  :love_006 - emotloader:

Тук има достатъчно инфо, което трябва да ви свърши работа, ако случайно не намерите отговор на въпросите, които ви интересуват, питайте, има доста компетентни хорица тук  :pensif_29:
Благодаря ти bra!
Със сигурност има доста неща ,които искам да науча  :love_006 - emotloader:
Активен

bpa

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Тогава започвай да питаш в съответните теми, ако не намериш отговора в тях :)
Активен

Чува се глас от залата

mavina

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен

Тогава започвай да питаш в съответните теми, ако не намериш отговора в тях :)

Вече зададох един въпрос... :)
Е сигурно има и още неща за които да питам....и ще питам  :)
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464

:kisss:Ех, дете,дете...поклон пред твоя Дух!!! :flowers2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

antonela_60

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

И АЗ СЪМ НОВА.БРАВО ЗА ТВОЯТА БОРБЕНОСТ И СИЛА,НО НЕ СЕ ОТПУСКАЙ.А ЗА ЛИШАВАНЕТО ОТ МЛЕЧНИ ХРАНИ....НЕ Е МНОГО ДОБРО,ЗАЩОТО НИКОЯ ДРУГА ХРАНА НЕ МОЖЕ ЗА ДЪЛГО ДА ЗАМЕСТИ БЕЛТЪКА.АЗ СЪМ СЪС СКРОМЕН 1 ГОДИШЕН ОПИТ В СУРОВОЯДСТВОТО И В КРАЯ НА ГОДИНАТА СЕ НАЛОЖИ СПЕШНО ДА ЗАПОЧНА МЛЕЧНА ХРАНА И СУРОВА РИБА,ЗАЩОТО НИВОТО НА КРЪВНИЯ МИ БЕЛТЪК БЕШЕ ПОД МИНИМУМА.ЗАТОВА ТЕ СЪВЕТВАМ,ДА СИ НАМЕРИШ НЕКОРУМПИРАН ДИЕТОЛОГ,КОЙТО ДА ТЕ НАСОЧВА. :pensif_29:
Активен

bpa

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

И АЗ СЪМ НОВА.БРАВО ЗА ТВОЯТА БОРБЕНОСТ И СИЛА,НО НЕ СЕ ОТПУСКАЙ.А ЗА ЛИШАВАНЕТО ОТ МЛЕЧНИ ХРАНИ....НЕ Е МНОГО ДОБРО,ЗАЩОТО НИКОЯ ДРУГА ХРАНА НЕ МОЖЕ ЗА ДЪЛГО ДА ЗАМЕСТИ БЕЛТЪКА.АЗ СЪМ СЪС СКРОМЕН 1 ГОДИШЕН ОПИТ В СУРОВОЯДСТВОТО И В КРАЯ НА ГОДИНАТА СЕ НАЛОЖИ СПЕШНО ДА ЗАПОЧНА МЛЕЧНА ХРАНА И СУРОВА РИБА,ЗАЩОТО НИВОТО НА КРЪВНИЯ МИ БЕЛТЪК БЕШЕ ПОД МИНИМУМА.ЗАТОВА ТЕ СЪВЕТВАМ,ДА СИ НАМЕРИШ НЕКОРУМПИРАН ДИЕТОЛОГ,КОЙТО ДА ТЕ НАСОЧВА. :pensif_29:

И не вярвай на никакви корумпирани съфорумци, или други люде, които лъжат, че са живяли повече от година, без да опитат никакви млечни  :pensif_29: :whistling2 - emotloader: :Confus_3:

Активен

Чува се глас от залата

hdeshev

• Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог

Добре дошли и на трите нови съфорумки!

Ех, като си представих как някой "лющи" насила сурова риба и се разчувствах.  :bleh :bleh
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

mmimoza

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен

Благодаря на всички за милите думи и съобщенията :)

Да,убедена съм,че има много компетентни хора тук,за това и споделих,че се радвам,че открих този форум.
А ние новите :), mavina, antonela_60, можем само да се учим :)

Между другото,вече посетих една известна диетоложка (проф. Байкова),тъй като желаех да ми изгради хранителен режим за укрепване на нервната система и имунната също (имайки в предвид значителния прием на лекарства),но бях разочарована от нея,започнах да се чувствам изключително уморена и слаба,което ми пречеше на възстановяването и за това реших да започна сама да се образовам на тема здравословно хранене,с цел един ден да възвърна напълно силите и здравето си.Ето така попаднах на вас,в моя стремеж да променя начина си на хранене  :)

Имам един важен за мен въпрос,на който много бих се радвала,ако има хора,които биха могли да ми дадат правилен съвет.Той е относно СПИРУЛИНАТА  :Confus_34: (Ако някой смята,че за този мой въпрос трябва да създам нова публикация,моля кажете :)

Прочетох доста информация за това водорасло,но тази,която ми привлече най-много вниманието беше тази от сайта "Златната ябълка".Ще копирам тази част,която именно мен ме вълнува:обяснението,че СПИРУЛИНАТА облекчава и спира ВЪЗПАЛИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕСИ в тялото.Тъй като това,от което се боря здравословно е " ВЪЗПАЛЕНИЕ на коренчетата на нервите около гръбнака"  или друго казано "полирадикулит" , аз сериозно се замислих дали приема на спирулина би помогнал в моя случай на възпаление?  :Confus_34: Искрено се надявам никой от този сайт да не е сблъсквал с моя проблем,но пък ще се радвам,ако някой от вас има компетентно мнение,а пък може и лични наблюдения от ефекта на спирулината при въобще възпалителните процеси в човешкото тяло :surpris_22:

Ето и цитат от сайта на "Златната ябълка" :

""Нашата спирулина платенсис  е най-богата спрямо останалите спирулини и микроводорасли на синия пигмент фикоцианин, за който има научни изследвания, че стимулира отделянето на зрели стволови клетки от костния мозък.  Основното свойство на фикоцианинa е да облекчава и прекъсва възпалителните процеси в организма. Имената на заболяванията, дължащи се на възпалителни процеси, завършват на „-ит”, например артрит, колит, ринит, хепатит... Фикоцианинът инхибира ензима COX-2 и по този начин блокира възпаленията. В сравнение с лекарствата, които действат на същия принцип, той няма странични ефекти и има по-бързо действие. ""

БЛАГОДАРЯ ВИ ХОРА :Content_14:
Активен

Spanaka

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 152

Здравейте и от мен!

Между другото,вече посетих една известна диетоложка (проф. Байкова),тъй като желаех да ми изгради хранителен режим за укрепване на нервната система и имунната също (имайки в предвид значителния прием на лекарства),но бях разочарована от нея,започнах да се чувствам изключително уморена и слаба,което ми пречеше на възстановяването и за това реших да започна сама да се образовам на тема здравословно хранене,с цел един ден да възвърна напълно силите и здравето си.

Имам един важен за мен въпрос,на който много бих се радвала,ако има хора,които биха могли да ми дадат правилен съвет.Той е относно СПИРУЛИНАТА  :Confus_34: (Ако някой смята,че за този мой въпрос трябва да създам нова публикация,моля кажете :)

Това, че се чувстваш уморена и слаба не означава, че лечението ти е неправилно. Все пак си говорила със специалист!
С който и да кореспондираш тук ще ти препоръча лечение включващо лек (и не толкова лек) душевен и телесен дискомфорт!
   Действително може би имаш нужда от лесно усвояеми протеини, но попрочети, потърси ден-два из форума! Набележи си въпроси и така...! И не смятай, че някоя изолирана добавка, храна е панацея или хапче, което видиш ли...хоп и айде...всичко е ок! Правилно мисля си се ориентирала към диетолог, но всичко което сметнеш за правилно и логично тук си го консултирай с него!

Активен
Моралът в поведението, започва с морал в храненето!

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

Малее, да попаднеш точно на  Байкова си е наистина лош късмет  :surpris_25: 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

com_pot

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310

Здравей, mmimoza!

Съжалявам, че ти се е случило толкова неприятно събитие в живота, но понякога тези малки злини са ни необходими, за да тръгнем в правилната посока. Сигурна съм, че ще успееш да си стъпиш отново на краката и тогава по-силна и по-здрава ще се върнеш обратно там, за където си хвърляла години, години усилия.

Позволи ми само едно нещо да ти кажа - преди да започнеш да употребяваш спирулини и други подобни чудеса, подготви тялото си да може да ги усвоява. Не е толкова трудно - малко глад, няколко дни на сокове и си готова.
Активен

Theodora

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991

Aбсолютно! Трябва си прочистване. Бтв, аз докато блъсках спирулина с кисело мляко не усещах никакъв ефект.
Активен
Psychonaut

mmimoza

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен

Това, че се чувстваш уморена и слаба не означава, че лечението ти е неправилно. Все пак си говорила със специалист!
С който и да кореспондираш тук ще ти препоръча лечение включващо лек (и не толкова лек) душевен и телесен дискомфорт!
   Действително може би имаш нужда от лесно усвояеми протеини, но попрочети, потърси ден-два из форума! Набележи си въпроси и така...! И не смятай, че някоя изолирана добавка, храна е панацея или хапче, което видиш ли...хоп и айде...всичко е ок! Правилно мисля си се ориентирала към диетолог, но всичко което сметнеш за правилно и логично тук си го консултирай с него!

[/quote]

Здравей spanaka, не,аз в никакъв случай не отричам лечението,което провеждам в момента.Просто поради неправилни диагнози,преди това ме бяха натъпкали с лекарства,които изобщо не бяха за мен и поради всичките експерименти,които медицина правеше с мен,с надеждата някое лекарство да помогне,то тоя организъм се изтощи и изнемогва.Именно за това продължавам да търся допълнителни неща,които бих искала да ми помогнат,допълвайки лечението ми сега. Но ми е пределно ясно,че не съществува "някоя изолирана добавка, храна е панацея или хапче, което видиш ли...хоп и айде...всичко е ок!"  :surpris_22:  :) Опитът ми е показал,че "златна панацея", от която хоп ей така да ти мине,няма  :)
Но не спирам да търся Нещото,което все пак може да окаже положително въздействие,за това и попитах за спирулината...
Активен

mmimoza

• New
  • *
  • Неактивен Неактивен

Здравей, mmimoza!

Съжалявам, че ти се е случило толкова неприятно събитие в живота, но понякога тези малки злини са ни необходими, за да тръгнем в правилната посока. Сигурна съм, че ще успееш да си стъпиш отново на краката и тогава по-силна и по-здрава ще се върнеш обратно там, за където си хвърляла години, години усилия.

Позволи ми само едно нещо да ти кажа - преди да започнеш да употребяваш спирулини и други подобни чудеса, подготви тялото си да може да ги усвоява. Не е толкова трудно - малко глад, няколко дни на сокове и си готова.

И аз разсъждавам като теб  :Content_14: То нали знаеш,че ако нещо не те събори на земята и не ти преобърне живота наопаки,то няма как да се промениш и тръгнеш към нова,по-правилна посока  :Confus_3:

Добре,разбирам за подготвянето на организма,а това,че аз от точно 2 седмици почти не се храня като преди-направих една седмица детокс с плодове,зеленчуци и зеленчукови супи,а сега съм на много по-леки храни- ориз,супи,плодове,зеленчуци,та мислиш ли,че е нужно да минавам на соколечение или факта,че вече съм на по-лек режим,означава ли,че мога директно да почна спирулина? Благодаря ти за отговора  :)

Tedi, ще се радвам,ако и ти коментираш въпросът ми към com_pot  :Confus_34: Не разбирам защо казваш,че когато си приемала спирулина с кисело мляко нямало ефект? Искаш да кажеш,че ако предварително не си направил прочистване на организма,спирулината просто няма да подейства?
Нова съм и все още навлизам в материала  :)
Активен

com_pot

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310

Привет отново!

Две седмици различно хранене не са достатъчни :-)) Трябва малко повечко време, в което изключи готвеното колкото можеш повече. Едни 80% сурово срещу 20% готвено са ОК, но не са лесни за постигане. Без никакви млечни, месни и хляб, разбира се.

С плодовете също не бива да се прекалява. Имай предвид, че ако се застоят в стомаха ти, правят неприятна ферментация и токсини. Като цяло гледай винаги да се храниш на празен стомах - едното да се е смелило, преди да посегнеш към другото.

Докарай поне 3 седмици един такъв режим и ще усетиш това, за което ти говоря. По-нататък можеш да се върнеш към някакви по-приемливи за теб самата съотношения, ако искаш. Но ако говорим за пречистване, си дай малко повечко време и без екстремизъм! Когато започнеш да усещаш титаничен прилив на енергия само от една-едничка ябълка ... ще разбереш кога е дошъл моментът :-))

Започни да си водиш дневник, ако искаш. Така ще получаваш мнения от останалите, които може да са ти от полза.
Активен

Страницата е създадена за 0.098 секунди с 23 запитвания.