Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Да се науча да предизвиквам покълване на з  (Прочетена 1580 пъти)

vogon

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 47

Класификация на храните

Каквато храна приемаме, такива ставаме.
                              — биогеничен
                              — биоактивен
                             — биостатичен
                             — биоубийствен

Храните могат да бъдат класифицирани в 4 категории според степента на виталността им:
1.   БИОГЕНИЧНИ ХРАНИ, даряващи живот.
Това са семената, зърнените храни, зеленчуците, покълналите растения и зеленчуци и техните млади поници.
—   соя, нахут, люцерна, жито, слънчоглед, мокреш
В началото на растежа си растенията са особено богати на вещества, подсилващи жизнеността на нашите клетки и даряващи ги с една постоянна регенерация (витамини, минерали, олиго-елементи, аминокиселини, ензими, растителни хормони, био-стимулатори и др.)
2.   БИОАКТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ, засилващи жизнените процеси.
—семена, плодове, маслодайни, зеленчуци
Те са идеалната количествена основа на нашето хранене. Това са месестите плодове без семки, плодовете, зеленчуците, треви, семена, бобови култури, зърнени храни и маслодайни ядки достигнали зрялост и консумирани в сурово състояние или след престой във вода.
3.   БИОСТАТИЧНИ ХРАНИ, забавящи жизнените процеси
—риба, продукти от козе мляко, прясно бяло сирене, мляко и сирена, яйца, птици, бяло месо, червено месо.
Това са храни, чиито жизнени сили постепенно отслабват (сурови складирани храни) от студа (охлаждане, свръхохлаждане) и от топлината (при печене).
Тяхната употреба е резултат от създадените социални навици. Консумацията им осигурява понижено функциониране на нашия организъм, причинява остаряване на клетките, защото не доставя необходимите за регенерирането живи субстанции.
4.   БИОСИДИЧНИ ХРАНИ, унищожаващи живота
—захар, сол, чай, кафе, алкохолни напитки, препържени мазнини, глутен, подправки и химически заместители.
Те заемат първо място в западната хранителна промишленост.
Това са всички храни, чиито жизнени свойства са били унищожени по време на физическите и
http://www.crocko.com/ADA0BE5A457C47EABAAD907334A36842/pokalnali_semena_mladi_ponici.doc
химическите процеси при рафинирането, консервирането или приготовлението им.
Биосидичните храни се създават от човека за собственото му унищожение. Клетките им са отровни, заради вредните вещества, които съдържат.
Известно е, че всяко химическо вещество, дори и в минимални дози, прибавено към храната е токсично. Съвременните методи на развитие на земеделието и за промишлена обработка на храните, внасят в организма ни вещества, парализиращи нашия инстинкт за хранене, разстройват асимилирането на храната и блокират дейността на отделителната ни система.
Те постепенно отслабват нашите защитни сили и се явяват причина за множество смущения в здравословното ни състояние. Те отварят вратата за така наречените болести на цивилизацията (сърдечно-съдови заболявания, рак, ревматизъм, диабет, душевни болести и други дегенеративни заболявания).


http://www.crocko.com/ADA0BE5A457C47EABAAD907334A36842/pokalnali_semena_mladi_ponici.doc
Активен
 

Страницата е създадена за 0.06 секунди с 22 запитвания.