Форума се разширява, все повече хора го четат и пишат в него. Предлагам да направим, или да "заемем" вече съществуващ Етичен кодекс. Аз лично не съм съгласна в този форум, в който повечето общуваме, за да обменяме опит, гледни точки, да споделяме лични изживявания, впечатления, прочетена литература, и да си помагаме един друг при правене на определени избори, да гледам как някои хора отправят лични обиди към други. За мен лично се поставя въпроса дали мога да споделя някои неща тук с хора, които могат да ме разберат, или не мога да го направя, защото някой ще дойде и ще започне да се заяжда с мен. Това ми отнема енергия и ме натоварва, сигурна съм че е така и с други съфорумници. Форума е замислен като отворена и демократична структура, но (или именно заради това) мисля, че някои правила трябва да бъдат наложени. Забелязах, че статуса се променя в зависимост от това дали човека е нов, или има определен брой публикации. Не знам по какви критерии става това (автоматични на системата, поддържаща форума, или зададени от администратора), но може да се помисли по вариант заключена тема (но не приключила), или публикуване до определени хора. Естествено, има и възможност за лично съобщение, но ако искахме да си пращаме лични съобщения, форума нямаше да го има; диалога, закачките и всички други предимства на общуването в група, макар и виртуална. Мисля, че идеята за етичен кодекс си заслужава да се помисли. Още по добре би било модераторите да си поемат функциите, без да се налага Етичен кодекс, но напоследък имам чуството че модераторите са отишли тайничко с Марулка на море!!!