Калия, направи гладуване на плодове. Първия път когато пих спешна контрацепция и толкова зле никога не ми е било, не бях сигурна че ще изкарам до утрото- на утрото почнах гладуване на плодове за 22 дена, дойде ми на 45тия ден и след това си продължи нормално. Ползвала съм хапчета в продължение на 10 години, освен козметични странични ефекти (петна по лицето, промяна формата на гърдите), имах и един спонтанен аборт. На теб какво ти се е случило последните месеци, че имаш проблеми с цикъла? Подразбирам, че си нямала преди... Такова нещо като "нямам друга алтернатива за контрацепция" не ми звучи никак убедително, ама никак
Чувала съм, че има техники мъжа да не еякулира, като пак има оргазъм. Един от потенциалните странични ефекти на хаповете е жената да не може да си възстанови нормални функции и да не може да забременее в последствие- това никой лекар няма да го каже, и аз само съм чувала слухове, както и че колкото години си взимала хапове, още толкова ще ти се възстановява организма... Мисля, че никое твърдение няма как научно и с точност да бъде проверено и потвърдено. Но в този ред на мисли се чудя, ако ти би си жертваш здравето, дали и партьнора ти би си жертвал неговото, би ли взимал хапове, или би правил нещо, за да те пази? Този въпрос, естествено, е реторичен.