Браво на експериментаторите! (Освен всичко друго експериментът си е и тръпка сам по себе си , едно ново усещане:) )
Ето още едно предизвикателство в такъв случай ..
Най-сетне се свързах с личността Мария Попова от Ямбол, излекувала се от рак с "помощта на глад и газ" според тази статия
http://www.blitz.bg/article/1334 Тя не пожела да се срещнем лично, (няколко пъти я молих ), но поне беше любезна да отдели време по телефона. Проведох труден 59 минутен разговор , ( докато се напасна към нейният начин на комуникиране, характерен с многословие и често излизане от конкретиката
) в който тя разказа как е комбинирала двете мощни методики - лечебното гладуване и газта . Аз главно за това й се обадих, но тя реши ,че я търся за да ми рекламира Тодикампа и се възпали ,че не участва в такива "далавери".. Каза , че хората можело да употребяват обикновена евтина газ, без да плащат стократно повече за Тодикамп. Отговарям й - "Г-жо Попова, сегашната газ освен, че е много по-слаба от Тодикамп, мирише на ацетон и на кореселин!Ще отровите хората! Тя отговаря: " Че какво от това, те нали също са разтворители "..
Аз реагирам веднага: "Ааа, тук не съм съгласен въобще, това не е сериозно . А освен всичко , има и психологическа компонента - когато нещо е евтино и никой не застава зад него с авторитет, с точни препоръки, с някаква все пак отговорност.. тогава хората просто няма да го ползват! Няма да му повярват и ще го подминат в търсене на нещо по-"достойно" за тяхното внимание.."
Но в крайна сметка тя се успокои и май станахме приятели
)
Та въпросът КАК ГИ Е КОМБИНИРАЛА има най-баналния отговор - по най-простия начин!
По време на 25 дневно гладуване с вода сутрин е вземала една супена лъжица газ. Това е.
Никакви странични или неприятни усещания.
Значи, явно се комбинират...(Това е било отдавна, както се вика - пациентът много години е цял-целеничък, ако нещо е имало да става, е щяло да стане
)
Озадачаващото обаче в цялата работа е , че тя лично не смята , че точно това я е излекувало, а най-вече соковете и добавките ,които е пила.
Здравият разум резонно би задал въпроса: Как е възможно да прецениш кое точно ти е помогнало, след като си правил комплекс мероприятия..? Двете методики са достатъчно мощни за да свършат оздравителната работа и сами. И особено пък комбинирани..
Както и да е , тя скоро щяла да издаде книга , в която да разкаже какво е правила , а планира също и участие в телевизиите. Има и мотивацията да извърши клинични експерименти, в които да докаже , че ракът се лекува и без химио- и лъчетерапия. Опитах се благородно да й напомня , че това са се мъчили да направят в годините хиляди лечители и медици, но всички до един - безуспешно . Просто "врагът" е прекалено могъщ и богат за да спечелиш срещу него ( Най-дълго се е съпротивлявал Хари Хокси - цели 25 години! Защото е комбинирал достойнствата - боец, непукист и милионер)
Тя пак се възпали: " Въобще не се опитвайте да ме обезкуражавате! Това е моята мисия в живота!"
Както се казва - шапки долу пред такава личност. Посъветвах я поне ако държи да бъде чута от максимално голям брой хора да наблегне на интернет , а не на разни медии или книги, които лесно могат да бъдат дискредитирани. ( Май се съгласи, защото и неин роднина й бил дал такъв съвет
)