witch111, ти се шегуваш нещо..
сигурно 50% от хората ( най-вече по "цивилизования" свят) страдат от дископатия в даден момент от живота си.. ( а ако не е то , ще е болките в гърба, което е същият "дол дренки"
)
Помня кога ме отряза за пръв път, беше преди 7-8 години.. Наведох се да си вдигна чорапа и се наложи да надам боен вик, защото така ме прониза ,че останах за известно време наведен. После си викам - сигурно вече ми е минало, и слязох на плажа. Обаче както бях легнал по корем, се наложи да викам хора за да ме обърнат по гръб. Цяла седмица бях после като инвалид, почти не можех да вървя. След това още няколко пъти ми се е случвало , но в по-лека форма.
Всеки път минава от само себе си. Никога не съм прибягвал до лекарства или инжекции, защото , не че съм убеден, а просто знам, че работа не вършат, освен да понамалят болката. ( но противовъзпалителните средства по принцип са измежду тези с най-силните странични ефекти ! )
Космодискът не е решение също, бях го купил за дядо ми навремето. Вероятно има хора , които ги облекчава, но това не е добро възпитателно средство. Защото ще се "лекуват" пред телевизора сгъвайки понички и наложили космодиска..
Ясно е ,че всеки търси лесното, но в случая вместо да се почнат специални упражнения и двигателен режим( а също и добро хранене) , докторите им предписват разни гъделчета за да им вземат парите а и да ги посрещнат с отворени обятия след някой и друг месец пак в кабинетите си
Ако причината е възпалителен процес, може доста да се помогне с Тодикамп ( виж темата) ,че дори и с газ и да се реши проблема на този етап, но дългосрочно ако ще трябва да се воюва , то това за мен решението е само: упражнения за гъвкавост, двигателен режим и пълноценно хранене.
Да, кофти неща препоръчвам, съгласен съм