Здравейте, приятели!
Благодаря на Мер и на всички , които давате живот на този прекрасен сайт и форум. Винаги се усеща кога едно нещо се прави с любов.
Причината да съм тук е, че съм глава на семейство, що се отнася до храненето - отговорност, за която не съм достатъчно подготвена. Сега съжалявам, че по-отрано не съм започнала да се интересувам от здравословното хранене. Откакто имам дете, то изведнъж доби значение. Осъзнах, че който и да си, каквито и възможности и мечти да имаш, първо трябва да си здрав и зареден с енергия. А също и силната връзка между физическото и психическото здраве.
С мъжа ми Христо, ни свързва любов и Божия благословия (така вярвам аз
). Два месеца след началото на връзката ни забременях и сега имаме прекрасна дъщеричка, казва се Ана, на годинка и два месеца е.
Ицо е вегетарианец от 10 години по морални причини и е на мнение, че най-добре за детето е да не яде месо. Преди 5 месеца, когато дойде време да я захранвам, доста се рових по темата. Резултата беше, че и аз реших да спра да ям месо - видях такива неща, че не можех повече да си затварям очите. Сега се чувствам щастлива от решението си, защото вярвам че съм постъпила правилно.
Въпросът е какво да ядем и най-вече с какво да храня детето, за да получава всичко необходимо и да расте здраво. Още я кърмя, което ми дава някаква сигурност. Тя е много енергична, подвижна и слънчева личност
. Ето малко наши снимки
http://picasaweb.google.com/geripeneva/LSLDSK?authkey=Gv1sRgCJfq1oj7obzfKw&feat=directlinkНе намерих добре обобщена информация с какво да храним бебетата вегетарианци (включвам млечни продукти). В повечето рецепти за деца, храната е варена или печена. За боба и лещата пише, че не се препоръчват преди втората година.
Сутрин й правя пресен сок от плодове и зеленчуци, сега ще пробвам и кълнчета под някаква форма. Много обича кисело мляко и кашкавал, понякога хапва овесена каша или от киноа, но й ги варя.
Майка ми пробва да й дава месо, но тя го плюе
.
Надявам се да ми помогнете, защото се чувствам несигурна и нямам много време да търся информация.
Ще се зарадвам на всяка идея за здравословна бебешка храна. Може би малко се престаравам, но то е защото осъзнавам колко важно е храненето. Същевременно ми липсва опит и трябва бързо да наваксам
Според вас добре ли е да меля сурови ядки и да й ги добавям към млякото или към суров плод? Четох, че ядките не се препоръчват поради съдържанието на фитоестрогени, но това не го разбирам добре.
Благодаря ви от сърце, всичко добро и до скоро!