Всичко е търпимо, когато си на сурово! Дори 5-6 часа работа в неделя!
Харесва ми енергията от джогинга, който увеличавам постепенно след много тежка контузия на глезените миналата пролет. Мисля обаче, че цялата ми лекота и издръжливост са принос главно на преобладаващото сурово хранене, което правя напоследък. Че е веган, е ясно, но е и сурово.
Ето какво си похапнах в неделя и понеделник:
След ставане в 8, вода и пак вода, пробиотик, зелен чай със спирулина...
Доволно голяма купа с малини и смокини от малките.
Няколко лъжици веган сладолед. Ех, тази Ванилка! Каквото и да приготвя по нейна рецепта, никога не е грешка. Пробвайте!
http://vanillka.com/2012/08/03/bubbly-vegan-icecream/Към 14 часа - зърнена закуска от накиснати във вода овесени ядки, 3 с.л. белен коноп, шепа орехи, лъжица рожков и лъжица мед.
По-късно две пълнени изцяло сурови чушки по рецепта на Мер. Много вкусни! А десерт – една сурова царевица, съвсем био!
Последно хранене за деня – няколко филийки домашен квасен хляб с тахан и суров мед.
Понеделникът започна с обичайното жабурене, вода, пробиотик, след някакво време спирулина.
Голям резен пъпеш.
Голяма купа с малини и смокини.
Шейк от фурми, банан и тахан – обожавам го!
Към 15 часа хапнах бавно една богата салата: домат, ½ краставичка, ½ тиквичка, две сурови червени чушки и две печени, цял кочан изронена сурова царевица, 1/3 глава червен лук и зелен дресинг за спойка. Почти всичко в салатата ми е отгледано в частна градина. Определено трябва да започна да градинарствам! Дресингът:
http://vanillka.com/2011/11/30/delicious-green-dressing-with-avocado-and-olives/Когато поогладнях хапнах две филийски квасен хляб с домашна маслинова паста – тя е новата ми страст!
Вечерях пълнена чушка от вчерашните и ориз с тиквички и чесън.
Благодарна съм за всяка хапка храна и си пожелавам всички хора по света да са сити!