Здравейте. Извинявам се предварително, ако темата ми стане малко по-дълга, иска ми се да обясня как стоят нещата. Имам колебания в хормоните от 15 годишна, сега съм на 23. Имах нередовен цикъл, който мисля че най-после успях да регулирам с хомеопатия само, като преди това бях пила и противозачатъчни, ефекта за цикъла беше само докато ги пиех. Останаха кожните проблеми- акне, много силно омазняване на лицето, запушени пори, пета, косъмчета по брадичката, които не съм успяла с нищо да премахна, дори и да подобря, според лекарката хомеопат това било генетично и не можело да се оправи. Онзи ден си направих хормонални изследвания с направление от ендокринолог- завишен ми беше само FSH и Пролактин, който и преди ми беше завишен, но съм гледана на ехограф, нямам СПКЯ, след проведен ЯМР не са установени хипофизни аденоми и т.н. Опитвала съм се да променям начина на хранене, повече вода, по-малко боклуци, повече плодове и зеленчуци, обаче някак си като незнам какво точно да направя, пазила съм нещо като по-строга диета за мен, 2-3 седмици и до там. Просто не разбирам от къде ми идват тези проблеми и дали има някъкъв сигурен, природосъобразен, макар и бавен метод, начин на живот, който ще успее да промени досегашните неща. Вижда ми се адски непосилно да бъда суровоядка, през деня съм адски заета и трябва винаги да си нося някакво ядене, а напоследък и толкова уморена, че ям само каквото ми е под ръка, лягам, спя 5-6 часа и на другия ден пак така. Можете ли да ме посъветвате какво мога да направя в домашни условия, писнало ми е от лекари, пари за медикаменти и никаква полза