Правя Дневник, за да споделя за своят опит и да потърся мнение от по опитните тук.
Накратко предисторията.
Нямах никакви проблеми със здравето и теглото.Тогава спортувах активно+всяка седмица по едно екстремно и бързо покоряване на планински баири.
Спрях спорта неусетно увлечен от младежки ентусиазъм и многото работа(14-15 часа в денонощието), градене на кариера, правене на бизнес.Официални(и неофициялни) работни обяди,коктейли,трапези,клубове,дискотеки по света и у нас. Безспирно.
Мислех, че нямам проблеми със здравето и теглото...Регулирах си килограмите с безотказната ми формула ,,алкохол- чай и секс, ако не помага-спираш чая,,.Всъщност не си следях теглото, но резултата не беше лош, ако се съди по плажните ми закачки.Ръст 175.Тегло 68-70 кг.
Никога не си бях мерил кръвното, докато един преди обед в офисът на бизнес познат не се навих да ми го премери.Притеснен беше, че изглеждам зачервен. 185-140.
-Това проблем, ли е? - Аз.
-Ти си в пред инфарктно състояние.
-Глупости,Сигурно е от Ред Булите.-До сутринта пак бяхме обиколили(затворили) половината софийски заведения.
След срещата обаче от първата аптека си закупих апарат за кръвно.Няма грешка 180-130.И вечерта и на другият сутринта пак около това.
Какво мислите, че предприех. .Като се има предвид,че баща ми и брат му(чичо ми) починаха от инфаркт ,,здрави,, и млади,,?
Първо спрях нощният живот(намалих го).Заедно с алкохола и Ред Бул-а.Месо никога не съм консумирал много.Обикновенно в заведение, но само опитвам и така си оставаше.,,Похабявах храната,, Практически станах вегетарианец.Постни ястия и постни или максимум пилешки и рибени супи по кръчмите, като не ядех месото.Отказах се самостоятелно от куп обществени ангажименти.Намалих оборотите и нервите в бизнесите си. Преди: през ден някъде на път в БГ и зад граница.После 1 път на 2-3 месеца.
Резултата:
За около година напълнях сериозно- 87-89 кг.Кръвното стабилно- 170(180)-130(140).
Така няма да се оправят нещата.След много канене, август - посред лято се озовах в Боровец.Една седмица при Емилова. Диагноза след пълни изследвания-диабет 2 тип. Аууууууууу.
Лечение според нея- плодово-чаени периоди и здравословно хранене.
Разбира се не повярвах.Хапвах си плодовете, но за една седмица свалих само 3-4-кг. Вода според мен, заради липсата на сол.
Още на Боровец поръчах и доставиха цялата налична литература за, която ,,чичко Гугъл,, каза, че поназнайва що е то диабет, хипер и хипогликемия, гликемичен индекс, инсулин и как се отделя, гликоген ,въглехидрати, протеини връзка със складирането на мазнини.Омега-3 до 6 и т.н. биохимични реакции на клетъчни и физиологично ниво.
Така попаднах на сайта и Форума ,,Земя на заем,,...Това беше преди 3 години....После го забравих за известно време.
Защо и как се разви моят път към и по Суровоядството и практиката ми от неколкократните сухи гладолечения очаквайте по-късно.