Здравейте. Искам да представя на вашето внимание един мой човек – братовчеда Иво. Тази година младежът направо смая всички, като за по-малко от половин година претърпя изключителна телесна трансформация и от леко пухкав момък с болки в сърцето се превърна в здрав, елегантен и супер строен атлет. Зададох му няколко въпроса, защото мисля, че ще е интересно за хората и същевременно ще послужи за пример на тези, които желаят да направят подобна промяна в живота си.
Здрасти Иво за протокола ще може ли дадеш име, години, ръст и килограми?Ивайло Делянов Димитров, години:14, ръст:171, килограми:56
Постигнал си невероятна трансформация. Искам да те попитам как стана всичко. Какво промени в начина си на живот?Като за начало спрях всички мазнини, с които някога съм се хранил и започнах да се храня здравословно. Включих повече сурова храна.
Какви храни си ял преди?Само чипсове, пържени храни и всичко друго от този род.
А сега какво хапваш? Днес например какво си ял?За закуска хапвам плодове, най-често ябълки или мандарини. За обяд сварени боб или червена леща. За следобедна закуска пак някой плод и за вечеря зеленчуци.
А хляб? месо? животински продукти?Хляба го спрях, но месо и животински продукти хапвах от време на време.
А шоколади и разни други изкушаващи десерти? Какво правиш като ти се дояде сладко?Ами аз през този период си имах един ден за изкушения, един път в месеца, но когато ми се хапваше сладко го замествах с още плодове, например банани.
Беше споменал преди нещо за банановата диета. Я кажи в какво се състои тя и колко често си я прилагал?Банановата диета я видях от интернет. При нея три дена един след друг се ядат по 1.5 или 2 килограма банани за всеки от тези дни и я прилагах на 2 седмици един път.
Кога са правени двете снимки и колко килограма си на всяка от тях?Първата снимка е направена през месец Май и там съм 93 килограма, а втората е правена през месец Ноември и там съм 56 килограма
Какво те амбицира да направиш тази промяна?Ами вече ми беше омръзнало да съм толкова едър и исках да се променя, а и сърцето беше започнало да ме боли.
Ходил ли си на доктор като си усетил болки в сърцето?Да, ходих и той ми каза, че трябва да отслабна.
Сега как се чувстваш?Сега се чувствам много по-здрав от преди.
Понеже има най-различни диети и методи за отслабване, бих искал да те питам, ти откъде почерпи информация?Започнах да чета една книга, която ти ми даде. „Горещи теми в храненето“ на Георги Гайдурков.
А освен промяната в начина на хранене има ли и други тайни за успеха ти?С промяната ми на хранене започнах да тренирам много сериозно, но по принцип тренирах и преди това една година, но без успех.
Какво тренираш?Тренирам фитнес.
На зала ли ходиш?Отначало да, но после започнах сам в къщи и на лостове.
Колко често тренираш и какво точно правиш?Сега тренирам 6 пъти в седмицата като първо тренирам гърди и рамо, на другия ден ръце и след това крака и във всички тези дни правя също коремни преси и един час кардио например велоаргометър.
Благодаря ти много за отделеното внимание. Надявам се това интервю да послужи като нагледен пример за хората, които искат да стабилизират здравето и килограмите си. Ти си живо доказателство, че промята е възможна и то само за 6 месеца. Желая ти да си все така здрав и енергичен Благодаря!