Някой местни шефове,ще кажат....ООО този глупак пак се появи--много е вярно,то неуките и необразованите се подвизават само в Нета(включително и ассс).....Нека това истинско място най-после да се осмисли.....Цялото ни нещастно съществуване се върти около тази дума "ЛЮБОВ"..........Незнам-защо ли,не съм пророк и т.н.....Но едно ми прави впечатление,че всеки човек ВЕЧЕ е рзбрал всичко за неговото съществуване.....И това е любов.....Само че ,аз като всеки човек се самозапитвам-ама какво е това любовта.......И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ КЪДЕ ИДВА......Нека да помислим аджеба,аз като един обикновен човек който яде всичко,защото друго няма....който с големи мъки и лишения си крепи семейството....Аз мога ли да обичам....Аз по-малко ли обичам от един веган или суровоядец....Според вас аз съм празен-може би.....Но истината е ...че на тази тема НИКОЙ не може да отговори.....Дори и Буда,защото е обикновен човек .Благодаря ви предварително за дискусията !
Любовта друже не е място. Това че при нас е ситуирана и се свързва със сърцето е земно положение на нещата. И е така за да може да бъде развита ОТНОВО.
Другото важно нещо е, че Любовта не може да се осмисли, поради простата причина, че тя не е функция на ума , но на сърцето.
Любовта не е емоция – тя е СЪСТОЯНИЕ. Състояние на приемане и отдаване – без условностти, без задръжки, без мисъл за своето си. Това че определени емоции ни карат да се чувстваме добре и сме ги нарекли любов е друго нещо - те са предзнаменование на Любовта.
Когато отвътре, от сърцето и Душата ви започне да извира топлина, която ви кара само да давате и да нямате нужда да искате – ето това е истинската Любов. Но най-точно е това – САМАТА СЪЩНОСТ НА ЛЮБОВТА Е НЕИЗРАЗИМА С ДУМИ. Тя може да бъде само изживяна и споделена.
И понеже хората са загубили това състояние, те имат нужда да го обсъждат. Това е валидно за всяко нещо и състояние.
Там където няма Любов има нещастно съществуване. И точно защото е нещастно – започва да се търси причината. И защо – само от егоистична гледна точка – за да ни е добре. Но щом ни стане добре – забравяме.
Да сте видяли някой влюбен , гладен. НЕ . Това е защото ЛЮБОВТА ЗАСИЩА, тя изпълва –ВСЕЦЯЛО. Но това не е истинската любов – това е привързаност. Към конкретен ивдивид в случая.
Работата е там че това за което Кристиян пита няма да го намерите вън от вас – то е вътре във всеки един. Просто трябва да го потърсите, намерите и СЪГРАДИТЕ ОТНОВО !!!
Но ако това търсене е свързано само с интереса да ви е добре и после да забравите, въобще не се мъчете. Няма сми.
Защото Любовта е като глухарче – тя изисква нежно отношение, внимание. Иначе отлита на мига.
И още нещо – макар да не е по темата –
НЯМА НЕОБИКНОВЕНИ ХОРА, ИМА ТАКИВА КОИТО СА ПОТЪРСИЛИ И НАМЕРИЛИ. Един от тях е Буда.
НЯМА ПО-ЗНАЕЩИ И ПО-МАЛКО ЗНАЕЩИ. ВСЕКИ ЗНАЕ ТОЧНО ТОЛКОВА, КОЛКОТО МУ Е НЕОБХОДИМО В ТОВА ПРЕВЪПЛАЩЕНИЕ.
А Буда е постъпил правилно като е замълчал!