Салатите стават добре с дресинги. Аз наскоро за първи път си направих с винегрет и е добре. Например - домат, краставица, спанак, винегрет и копър, но са извън сезона продуктите. То сигурно има и други вегански дресинги, ама не съм търсила. Аз използвам тази рецепта, взета от форума на бг мамма:
2 с.л. оцет,4 с.л. зехтин или олио,1/2 ч.л. сол.1/3 ч.л. захар /и по желание -прясно смлян черен пипер,1/2 ч.л. горчица,2 смачкани ск.чесън/
Приготвяне: Прави се в последния момент.Смесат се внимателно всички продукти без зехтина в чаша.В по-обикновения вариант не се използват чесън и горчица,зависи от салатата.Разбърквам,докато захарта и солта се стопят напълно.Едва тогава се налива на тънка нишка зехтина,като се бърка непрекъснато.Салатите се заливат с този сос,непосредствено преди консумация
Ама като гледам ти на праза как реагираш, чесънът няма да ти допадне, а точно пък в него е чарът.