Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Проблем след консумация на високобелтъчни храни  (Прочетена 1564 пъти)

ln_none

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 160
    • http://kratuna.wordpress.com/

Здравейте,
непосредствено след хапване на храни като ядки и бобови напоследък усещам нещо като силно подкиселяване на организма -  става ми лошо, получавам сърцебиене и кисел бял налеп в корена на езика. Говорим за малки количества - под 50 гр. сурови ненакиснати бадеми, лешници, бразилски орех, кашу или печена леблебия.
Надявам се някой да може да ми помогне с информация защо се получава това, най-вече дали е признак на някакъв проблем/недостиг в организма.
Активен

shofilev

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 376

За белия налеп по езика може да се мисли за гъбички - по суровите ядки има доста микроби (бактерии, гъбички, афлатоксини и др.). Аз се старая (макар и невинаги) да ги кисна предварително в сребърна вода за дезинфекция - за около 20-30 минути е достатъчно, ако се използва концентрация 10 мг/л или по-висока.
А дали се подкислява организма, не се наемам да кажа - всички останали симптоми, които описваш, може да имат друга причина, не знам. Например, ако ти подуват червата, това също може да те кара да чувстваш всички описани от теб неща.
Активен

ln_none

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 160
    • http://kratuna.wordpress.com/

Благодаря.
Думата "подкиселяване" я използвам просто за да опиша усещането, което е много специфично и си мисля, че който го е изпитвал ще го разпознае.
Възможно ли е гъбички да дават такава бърза и краткотрайна реакция? Проблемът преминава за не повече от час-два, включително налепа.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.088 секунди с 21 запитвания.