ЗДРАВЕйте на всички,
Нова съм в сайта, но бавно, но славно напредвам. Страхотни сте!!
Обещах да споделя моята история за здравословния ми проблем. И тя започва така - поставена ми е диагноза от малка за кожно заболяване, а именно екзема. Силен сърбеж, зачервяване, изтичане на лимфа при разчесване, образуване на корички с една дума "Красота".
Аз съм на 24 г. , 45 кг. а това заболяване датира от моето раждане или поне така и разказват родители, аз нямам никакви спомени от тогава.
Първоначално е било леко зачервяване по бузките, което те са третирали с билки или просто с обиконовен крем. Обрива ту се появявал, ту изчезвал. В осъзната вече за мене възраст, а именно когато вече помня
съм имала няколко такива обостряния, локализирани на сгъвките на ръцете , краката, Също така имах и сенна хрема. Тук вече се намесва тежката артилерия - Кортикостероидите и Антихистамините. Когато , където , каквото изглезе сме мазали за един курс на лечение (1 седм) и без много драма всичко е изчезвало. От незнание хората правят глупости, някои по-малко, други много. Аз съм от вторите! Държах си в хладилника един Дермовате и при нужда само да видя някоя пъпчица и действам. С едно намазване и тя се скриваше. И така до миналата година, когато на безименния пръст на ръката започна да се появяват пъпчиците, които аз обаче отказах да третирам, не защото знаех вредата от КС, а защото просто ми беше писнало. Явно Най-накрая нещо ми е подсказало , че нещата не са както трябва, има нещо гнило. И така оставих пръста да расте. екземата се разпростираше , където тя си поиска. На прасеца на десния крак и там излезе. Да, обаче сърби страшно много и не можех да спя пълноценно, страшно раздразнителна станах. Реших да се обърна отнова към дерматолога, който Наремето ме беше "излекувал". Направихме курс на лечение с КС две седмици, всичко мина като по вода. След две семици обаче отново напомни за себе си. Аз отново приложих стандратната процедура и пак мина. След 2 седм обаче не само на пръста и на крака , ами и на лицето се появи. Цлото лице и шия ми пламнаха. Ад пълен. Тогава реших да потърся по - компетентен дерматолог, който ще ми помогне. Реших да посетя Александровска Болница. Там решиха , че е слънчева алергия
и ми предписаха Антихистамини. Пих ги, всичко се тушира. И ето , че аз лека по- лека почнах да се интересувам, аджеба, защо тези КС не ми вършат работа, каква е магията околко тях> И РАЗБРАХ! Изпаднах в паника, в ужас, разочарованието ми беше голямо.
Тогава реших да търся, да чета, да се интересувам от алтернативни методи за лечение, на това нелечимо състояние, според дерматолозите. Реших да опитам с хомеопатия. Не стана- стана по-зле. Поддух , лицето пак пламна, ръцете от рамената до китките - също. ПОлучих шок . Родителите ми като ме видяха се изплашиха. Откараха ме в Тодука. Там по осмотрение на дерматолозите положението ми е било много тежко, трябвало е да ме хоспитализират. Е настаниха ме , И познайте какво - Наблъскаха ме здраво, с Преднизолон , ама инежекционно в мускула. И сега 1 месец след проведеното лечение аз отново съм с обриви по познатите места, но имам бонус - страшно много ме болят ставите на различни места, отделно муските ми не спират да трептят, което е страшно неприятно. Колкото и да ми искаше по-кратка да е историята ми няма как. И нека довърша. От тук нататък поех аз. Почнах да ровя , да чета, попаднах на Вас, което е най-големия напредък може би в цялата работа и реших, че е нужно пречистване. Във връзка с паразитите бих вметнала, че от малка имах проблеми със стомаха , страшни болки , поддуване, лекарите в българия не помогнаха. Бяхме в Нижни новгород, Русия, там откриха глисти. Пих лекарства. Относно храненето - отвратително( всичко вредни храни в огрмони количества, нередовно, просто ми се плаче като се сетя). Слагам си главата в торбата, че проблема е някъде там и аз съм виновна за това.
Кажете ми мили хора, има ли надежда? Започнах с "тройчатка" като паралелно правя клизми( пречистване на дебелото черво). Мисля да мина пълен цикъл на пречистване на организма, защото страх ме хваща, като си помисля, какво е върте. Предлагайте идеи, споделяйте, подкрепете ме, защото от родителите си не я намирам тази подкрепа. Те до последно ми казват намажи се с кремчето и ще ти мини. Как ходиш по улиците така. Много ми е трудно....
Поздрави