Desinka, съвсем ме обърка с това
:
Иначе аз ако можеше щях да наблягам и аз повече на плодовете,но ме притеснява да не прекаля с фруктозата.Пък и подържам едно ниво на мазнини или поне се опитвам,а знам че в по-големи количества пречат на релефа и изчистването,пък и уж натоварвали черния дроб.
Искаш да подържаш ниско ниво на мазнини доколкото разбирам? Плодовете са доста ниски на мазнини, особено сравнени с ядките. А за релефа и изчистването, плодовете могат само да ти помогнат (по-добре от всичко останало според мен).
А за фруктозата...според Дъглас Греъм (автора на 80/10/10) не въглехидратите са проблема, а мазнините. Лятото се храних предимно с плодове и не само че нямах никакъв проблем от многото въглехидрати, а и се чуствах прекрасно, изпълнен с енергия и устойчиво добро настроение. Само едно нещо ме сдухва сега, както никога преди...че пъпешите свършват
. Зимата, сигурно ще увелича и малко (или пък много?) мазнините (ядки и кълнове), което не е много добра идея ако е прав Греъм.
Но сега есента, докато има грозде и смокини, просто така ще прекалявам с въглехидратите, че няма накъде повече...
И тези зеленолистни са толкова важни и все неуспявам да си наложа да ги ям редовно, само края на миналата зима/началото на пролетта бях успял по-системно да си правя зелени смутита.
За ядките си прав,няма какво да се вманиачавам,дали идвали от Америка,където ги облъчвали,дали са ядени и т.н.То аз наскоро имах друг проблем.В шкафа където ги държах забелзах едни малки като мравки буболечки,даже съм намирала в орехите като ги счупя.
И аз доста се притесних за бадемите като разбрах, че почти всички идват от Америка, където ги облъчвали, но се поуспокоих като видях, че тези които купувам покълват.
А за буболечките, освен че са гнусни, немисля че са сериозен проблем. Даже можеби са полезни.
Аз много искам да пробвам някакво насекомо (освен всичките които поглъщам несъзнателно с плодовете и които не ме притесняват изобщо), и днес доста загледах един скакалец, но в крайна сметка ми дожаля, или пък догнуся...незнам кое от двете повече.
То аз определено съм си разширила корема с толкова зеленчуци и затова сега и трудно се засищам и си ми трябва стабилна салата,даже в повечето случаи след като я изям пак си взимам краставица или нещо друго допълнително Трябва да започна да намалям порциите постепенно и току виж се свие след време,ама каквато съм лакомия кога ли ще е
Според мен трудно се засищаш, защото самите зеленчуци са нискокалорийни и трудно засищат, а не защото ти се е разширил корема или защото си лакомия.
Плодовете и зеленчуците са толкова идеална храна за човека, че немисля че трябва да се ограничава от тях, или че може да прекали с тях. Само може да прекали, ако ги комбинира неподходящо.
фурмите са богати на прости захари и никак не е добре да се прекалява-уж де Ама всичко е въпрос на дисциплина предполагам
Въобще не вярвам в това. Доста съм прекалявал с фурми и не съм забелязал нищо.
Жалко,че по-голямата част от хората са все още толкова заблудени и изгубени.Например колкото и да повтарям на хората около мен тези неща,толкова все едно си говоря сама и всичко остава без резултат
И аз скоро имах някакви илюзии да убеждавам майка ми да се храни по-здравословно, но само се убедих, че няма никаква полза.