Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Овес  (Прочетена 8037 пъти)

vodoley

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Овес
« -: 23-09-2013, 10:13:21 »

Здравейте,

моля за информация как си приготвяте овеса?
Аз лично ударих на камък с това чудо. Започнах с технологията за покълване,
но се появиха два проблема.:
     1. малкият проблем-  покълването е изключително неравномерно;
     2. големият проблем-  не може да се консумира заради люспите;
        Опитах се И да смеля покълналото семе и с пасатор и с шейкър но
        положението с люспите стана още по-неприятно. :Confus_3:

Много се рових във форума  :Confus_34:, но не намерих полезно за мен инфо.
Искам да уточня, че не се интересувам от овесени ядки а само от ОВЕС-а
 :Content_22:
Активен

vodoley

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re:Овес
« Отговор #1 -: 24-09-2013, 20:41:02 »

Хм, тоз овес...... след конете, май само аз се опитвам да си го хапвам :surpris_23:

Трябва да си преосмисля хранителните навици. ;)
Активен

catalina

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 188
Re:Овес
« Отговор #2 -: 24-09-2013, 20:49:55 »

Не само. В шкафа ми е. Смятах да го накисна за през нощта и да го сваря с една бучка сурово масло прибавена накрая докато е топьл.

Не писах нищо, защото още не сьм го пробвала и сьответно не мога да изкажа опит, а само намерения  :) Плюс това вероятно те интересува консумация в сурово сьстояние, а аз смятам да го варя.
Активен
Не разбирам твърде много ли знам или недостатъчно...

Катрин

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
Re:Овес
« Отговор #3 -: 05-05-2015, 15:29:46 »

Здравей vodoley ,темата е стара ,но  искам да ти предложа една рецепта  с  овес,която яз лично  много харесвам.Приготвям го на десерт.Накисвам го за 24 часа .Смилам го  с пасатора като добавям съвсем малко вода колкото да го пасирам да стане хомогенна смес. Слагам още рошково брашно и мед на вкус също и  малко мазнина.Примерно може да ползваш кокосово масло.И го съхранявам в хладилника има голяма трайност.
По принцип овеса не е твърд ,да не би да си взела някакъв стар  жилав овес.Лично аз си вземам на био свят и съм доволна .Това е от мен ,дано ти хареса! ^- :)
Активен
 

Страницата е създадена за 0.093 секунди с 22 запитвания.