klav, а ти
на какво точно от написаното от "автора на темата" се възхити?
Единственото съдържание в първият му пост е че "
изтокът е изворът". Нещо, което вече и в детската градина знаят
И едва ли някой ще тръгне да оспорва.. ( топлата вода..
)
2. Какво е посланието на автора на темата ? Ето го : "прочетете една дузина книги за да научите това, което АЗ ОТДАВНА ЗНАМ и само тогава ще можем да си говорим". Тоест - сега не можем да си говорим, защото няма да ме разберете..Той даже и не каза откъде да се запознаем с живота в дзен манастирите.. ( можете да се запознаете , ама аз дори и линкове няма да ви дам, търсете си ..
)
3.
Авторът на темата,когото ти боготвориш, даже и не благоволи да отговори с две думи на въпроса , който му зададе съфорумец! Изпари се , защото вероятно прецени , че тук сме обикновени плебеи и нито можем, нито трябва да знаем и частица от това , което той знае.. Е нека попитам - ТОВА ЛИ Е МЪДРОСТТА И ДУХОВНОСТТА НА ИЗТОКА?
Да се регистрираш някъде ,само за да покажеш, че знаеш много по някакъв въпрос, но без да споделиш и частица от това , което според теб би било важно и полезно и за другите? Значи ние, галфоните можем да споделяме , да отговаряме на въпроси по цял ден, но за "одухотвореният" това е обидно и безинтересно..
И на мен ми е много любопитно това, което "пътуващото тяло" знае , и бих бил щастлив и аз да понауча по нещо.. но веднага прецених, че от него точно по-добре да не чакам
4.
Дали ще го разберем или не , зависи най-вече от способността му за изразяване! "Ако един ядрен физик не може да обясни на чистачката на лабораторията с какво точно се занимава , значи самият той не го разбира! " Майкъл Ръдърфорд
Една доктрина ( и даже един обикновен роман) може да се разкаже и с 5 млн. думи ,а може и с десетина.. Зависи колко ти е способността да нагнетяваш МАКСИМАЛЕН СМИСЪЛ В МИНИМАЛЕН ОБЕМ ТЕКСТ !
Да извлечеш есенцията.
Трябва ли да станем химици за да разберем защо ни се е напукал бетонът? или електротехници - за да разберем защо ни е гръмнала платката на компа? Ако попаднем на точният човек, той с две думи понятно ще ни обясни защо на практика това се е случило..
5. Това не е форум за дзен-будизъм, нито за електротехника или авиомоделизъм.. Смешно и гротескно е да влезеш в някой форум само за да афишираш , че си силен в специфична област.. (Аз за 4 години и 2500 поста да не би да съм намекнал,че разбирам от счетоводни баланси , а другите - не? ) ТОВА ЛИ Е ПРИМЕРЪТ ЗА ПОДРАЖАНИЕ, пред когото ти отдаваш респект , klav ? Не знам , аз като влизам в други форуми , то е за да чуя какво ТЕ ЩЕ МИ КАЖАТ НА МЕН, а не за да им КАЖА НЕЩО АЗ..
Обаче явно "източно одухотворените" имат други приоритети...
6. Когато някой не казва нищо, но въпреки това друг веднага почва да го аплодира , ме подсеща за едни хора, дето стоят и по цял ден повтарят: "харе кришна" .. Но това е съвсем достатъчно явно - чул "харе кришна" и веднага от тълпата се измъква някой, абсолютно убеден , че е разпознал своят събрат..