Емо, с уважение към теб, но не мисля, че вярата в Бога, описан в библията, е просто един от многото възможни пътища!
там ясно е записано:
Йоан 14:6
Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
Исус не е просто път, един от многото, Той Е Пътят, няма друг път, по КОйто да се стигне при Бога.
аз не вярвам, за да ми върши работа вярата, както си се изразил, а вярвам, защото, ако не, тогава правя Бога, Който е казал тия думи, лъжец!
и какво от това, ако се пречистя, гладувайки, спортувам, ям слънце и т.н., ако един ден, след смъртта на физическото ми тяло, ще отговарям за неверието си, което е главният грях на човеците, на практика???
с това не отричам ни гладуването, ни спорта, ни правилното хранене с повече чиста, прясна и сурова храна, не... но само подреждам нещата в правилните им приоритети!
защото има случаи, ако човекът върши грехове за смърт и е под проклятие, тогава никакво пречистване няма особено да му помогне.
а има и друго нещо - представи си, че се пречистиш, излекуваш се, защото човешкият организъм е чудно и страшно устроен, както пише в библията и ако му дадеш добри условия, то силите, заложени в него от Твореца, ще се задействат и човек ще оздраве, но ... ако не си във волята на Небесния Баща и не заложиш живота си в Неговите ръце и ако преживееш инцидент, без да си се покаял своевременно според заповедта, отправена към малки и големи, тогава какво?
ще те ползва ли цялото това здраве, след като не само ще си отидеш от този свят преждевременно, но и ще бъдеш цял вечност / вечност... някой може ли изобщо да осъзнае това понятие??? / лишен от светлина, любов... лишен от Божието присъствие...
не искам да съм досадна, но това, което казвам, не е с цел натриване носа на някого, а с цел да се помогне в най - важното нещо на този свят - човекът да направи правилен избор - за истината, за светлината, за живота, за правдата, за Божието Царство!