Много просто. Отиваш и лягаш "под ножа".
Темата за б12 няма да я хуля и нищя (мързи ме да пиша). Но ще ти споделя ние с мъжа ми какво направихме, когато се "родиха" онези всевъзможни статии, видео материали, научни интерпретации.. , които едва ли не ни изкрават недъгави.... 9 пъти съм се изследвала и нито една анти Б12 прогноза ( Излиза, че нещо с мен не е у ред ..........)
Но при мъжа ми беше около 160, т.е. много под нормата и аз тогава се заинатих, че ще дълбая по надълбоко. Реших, че няма да вярвам на разни дядки с Калпачета ( за Канзъс говоря), които се опитват да си пробутат добавките и насочих цялата си жива имунна система що имам , за да защитя своята истина , а именно , че е продукт на бактерийки в чревната флора на дебелото черво. Подложихме се с мъжа ми на тристепенно изследване на чревната флора, с взимаме на клетъчни колонии и биопсия. Сртааааашно болезнено и скъпо изследване. 3 часа правиха различни изпитвания на материала с разяснявания за микрооганизмите и клетъчните култури. Както и форсирано дразнене с цел отделяне на витамина и наблюдаване пътя му. Витамина се произвежда в прицелния дял на дебелото черво и се абсорбира в условия на благоприятна за целта организмова среда. Аз гладувам доста и "добрите"/полезни бактерии си вирееха в колона. Моето Ph последно преди 2 месеца беше 9.3. На мъжа ми 5.7. Витамина се образува , но в подкислена среда каквато е 5.7 се разрушава и се изхвърля чрез отделителната система. Не се абсорбира и оттам идват ниските нива. Доскоро членувах в няколко фейсбук групи .. Там съм чела споделен опит от хора, които направиха по няколко курса с прием на бирена мая. Нищо позитивно не се случи при тях след приема. Положителен резултат имаше само при жената, която направи омекотената форма на гладуване (плодоядство) по Лидия ковачева и премина към суровоядство след захванване. С мъжа ми си стиснахме преди време ръцете и реши, че няма да яде повече зеленчук на пара. Последно миналия месец се изследва. Около 30 пункта под горната граница са му резултатите. Не е гладувал и никакви суперхрани на капсули, на прах .. не е приемал.