След като махнаха жлъчния мехур на моята жена и въпреки това диарията й не спираше - почти нищо не можеше да яде и стана "кожа и кости" - по съвет на д-р Гайдурков тя започна със сурови храни. Дотогава беше само на въглехидрати и съвсем нищо друго. Положението й ставаше все по-зле, нищо не помагаше - подуване, болки, газове, диария и така почти денонощно. Гайдурков каза да започне със сокове. Ние направо не смеехме и да си помислим какво ще стане с тези сокове. Той ни увери, че всичко ще е наред и няма да има проблем от тях. Факт е, че така и стана. Проблемът не се реши само от това, но не се и влоши. Впоследствие установихме чревна инфекция с candida albicans от употреба на 4 силни антибиотика без продължителен прием на пробиотици. Последва корекция на храненето и много високи дози различни пробиотици - пробвахме, налучквахме, няма готова рецепта кой как ще ти повлияе. Излиза доста скъпо, но май друг начин и нямаше. Разбира се пиеше и билки (огниче и подъбиче - писал съм вече за това), но без включването на сокове и постепенно консумация на сурови храни чрез дъвкане, няма да стане.
Мисля, че да се включват каквито и да било трудно смилаеми и дразнещи зеленчуци е твърде неподходящо на този етап. Ще им дойде и техният момент. Моята жена сега яде почти всичко, така че нещата могат да се случат, но изисква време и търпение. Почва се малко по малко, иначе ще стане провал. Добре е новите неща да са само по едно на ден, за да се види как организмът реагира на всяко от тях, защото ако стане проблем, няма да е ясно какво го причинява.