Ирис,
мисля,че тук вина няма сокът от картофи.Преди време аз направих грешка - гладувах на вода точно в периода на пролетното равноденствие.Същото се отнася и за есенното.В този перод правих водно гладуване и получих страшни киселини.Започнах дори водата , която ползвам при гладуване да повръщам.Опитах да захраня с морковен и ябълков, както и зелев сок и пак получих силни киселини и повръщане.Тогава спрях да приемам храна и вода за 24 часа, силно се молих на Господ да ми помогне да преодолея тази криза и след няколко дни започнах да приемам сок от картофи, добавям към него малко мед понякога.Така постепенно се оправих.
Написах това за да не си мисли някой,че като получи киселини при гладуване и веднага се оправя.При мен дори тези състояния са продължавали седмици, понякога месеци докато стабилизирам нещата.Изведнъж не става.В такива ситуации съм повръщала сок от ябълки, сок от моркови и съм се обезводнявала много.Затова от всички страдания, които съм преживяла съм възприела друга тактика.Изпадна ли в криза си пия картофен, морковен и ябълков сок обаче първата ми работа е да отида при свещеник.Така се оправям вече няколко години.Веднъж свещеника ми сложи кръста на болния стомах и за 1 час започнах да премам храна като че ли никога не съм била с киселини.Иначе се мъча доста и то с дни.Но не съм направила грешка със сигурност - сокът от картофи е балсам за стомаха и червата, ползвам го от години.Може и при захранване да се пие заедно с утайката / задължително /.Това е скорбяла, която е балсам за стомаха.
Преди години дядо ми страдаше от язва, нямаше оправяне с месеци.Една полякиня, наша позната като му видя страданията ни каза да му правим всеки ден суров картофен сок.Каза,че в Полша във всяка аптека човек може да купи суров сок от картофи и всички там знаят,че този сок помага при различни проблеми със стомаха и червата.ДА, помага.Обаче ако нещата са много зле съм стигала да момент - всичко коквото приема да повръщам вкл. вода, сок от зеле, сок от ябълки, сок от картофи.Стигала съм до момент когато чувствам,че животът си отива от мен.Страшни кризи.При тези състояния съм разбирала,че има Бог и ако не е той каквото и да правя не постигам резултати.Така съм стигнала до силните молитви и Православието, което е истината.След четени молитви се оправям за секунди и часове.След четена молитва мога веднага да ям и то обикновена зеленчукова салата.Така стигнах до извода,че Бог прави чудеса стига да го търсим.
Доматите са бич за стомаха, за червата.Съдържат киселина, която вреди особено когато са недозрели и с твърда ципа.Полезен е само добре узрял на слънце домат с мека ципа, месест и с малко семки.За стомаха и червата трябва да се ползват само сезонни, слени и добре узрели плодове.Неестествено зрелите както и обработените топлинно още повече вредят.При силни киселини съм ползвала сок от лук с мед.Помага, ако понасяш мед.Понякога и от мед се получават киселини.Сложни са нещата, ако Бог лекува обаче всичко за секунди и часове се оправя.
Поздрави !