Здравейте,
за сега предпочитам да остана анонимна, не знам дали е правилно да пиша тук, защото може би е малко лицемерно, тъй като съм точен пример как да не се храни човек, но пък в крайна сметка нищо няма да загубя ако пробвам да се допитам до вашия опит и начин на живот. Правих много грешки с храненето си и крайно време да престана. Последните две години се отдадох на хранителни разстройства, за което колкото и да съжалявам, няма как да отрека, в началото без подсъзнателно, а след като осъзнах, че съм болна, задълбах още повече в проблема. Всичко започна със преминаване към по-здравословен режим на живот. Повече движение, плодове, сутрин вода с мед и оцет и така нататък. И отслабнах доста, след време като завърших училище и не знаех на къде да поема и поради други емоции, изпаднах в депресия, която ме доведе до ръба. Отслабнах ужасно много, но след това чрез енергийни масажи и много почивки, започнах да се възстановявам и без да влизам в болница, макар че лекарите го съветваха. Ала депресията ми продължи, макар и не толкова дълбока, но и започнах с разни фиксации и фобии и в следствие започнах да преяждам, всеки ден и стигнах до доста чести пристъпи на булимия.
От тази година се преместих да живея в Германия и искам да променя положението си, да оформя живота си наново. В следствие на всички извратености, които върших в продължение на почти година, надебелях ужасно много и имам проблеми със стомаха. Единственото нещо, което успях да достигна е, че от 13 месеца не съм яла месо, единствено риба, но доста рядко.
Споделям ви всичко това, защото искам да се допитам, от къде да почна, не умея да различавам сигналите на тялото ми, кога съм гладна, кога не. Сега живея сама в квартира и ще е трудно, тъй като никой от съквартирантите ми не се интересува от суровоядство, веганство и т.н., но със сигурност по-лесно отколкото у дома, където преяждах прекалено дълго, за да мога да спра без да променя местожителството си.
Ако има и някой от Германия, който може да ми даде съвети какво и от къде да си купувам на приемливи цени, тъй като имам малък бюджет. Все още ям млечни продукти, макар че смятам да ги намалявам, но това ще стане постепенно, защото ми е трудно. И също така като се храните с други хора, какво правите, как отказвате да ядете тяхната храна без да ги обидите или да се чувствате неловко? Какво правите като сте на вечеря с непознати и не искате да се чувствате неловко като не ядете тяхната храна или пък да не ги обидите? Едно от нещата, на които искам да се науча, е да не ми пука от мнението на останалите, понеже съм различна. Всички сме и това, което аз искам да постигна с храненето си не би навредяло на никого, но ми е трудно да постигна независимостта си и превъзмогна страха си от това, че съм длъжна да ям когато ме поканят, макар и да нямам никакво желание.
Приемам всякакви съвети, а междувременно продължавам да чета интересния сайт и форум.
Благодаря за търпението, че ме изчетохте.