Здравейте! Аз не съм еталон за суровоядство, но като повечето в този форум имам доста извървян път в посоката, зададена от Мер преди години.
Моето мнение по темата за рибата, е че не бива да се прекалява с нищо, включително и с въздържанието. Аз лично ям риба веднъж седмично, понякога и два пъти. Това е месото, което консумирам. Избягвам млечни и месо. Случва ми се да ям рядко и то по определени поводи. Да кажем веднъж на 3 месеца. Моето лично наблюдение е, че риба с разнообразна салата се приема доста добре от организма ми. Не смятам за правилно категоричния отказ от каквито и да е храни (поради факта, че това може да породи вътрешна съпротива при неподготвен човек). Естествено не отричам пълния отказ от определени продукти,но се изисква време, подготовка или най-общо - път, който трябва да бъде извървян. Аз се опитвам да се храня здравословно от 26 годишен (в момента съм на 34). Имам голям обем литература, посещавал съм клиниката на Емилова и много други стъпки в "правилната посока".Та това дълго изложение беше, за да окуража начинаещите, че здравословното хранене не е някаква жестока секта, а път към себе си, който е интересен и приятен и всеки може да го върви по своя начин. Хубавото е, че тук има опитни гидове и планински спасители, които ще ви помогнат, ако се изгубите или се почувствате несигурни
Колкото до това колко вредни неща има в рибата - има, но все пак е по-добрият вариант от кашкавалите и колбасите в магазина. Освен това не забравяйте, че организмът ви има способността да се пречиства и една риба не би го затруднила много, особено ако я изядете с хубава и голяма зелена салата.
Поздрави от мен и успехи!
П.С. Тъй като за мен, пък и за други хора този форум е своеобразен храм, опитвайте се да спазвате правописа и добрия тон