Здравей Daniella, аз ползвам Шуслерови соли вече няколко години. Майка ми дори понякога лекува доста успешно котетата пред блока с тях.
Има моменти, когато се чувства моменталното им действие. Чела съм, че в Германия има клиники, където се използват за спешни състояния.
Помагат за по-доброто усвояване от клетките в тялото на микроелементите от храната или тези, които приемаме като добавки - магнезий, калций, силиций...
При лечение на сериозни, тежки заболявания е необходимо да се приемат дълго, дори години. Пила съм разтворени в гореща вода 5 и 7, поотделно, но не съм смесвала соли, някакси ми е страшно. Макар че съм чела, че някои ги смесват и ги пият през целия ден на глътки. Някои са антагонисти и се препоръчва приема им през 2 часа - напр. калий - калций, магнезий; натрий - калий; калций - желязо, калий, цинк; желязо - цинк.
За броя таблетки е относително, на мене в началото ми дадоха да пия 7 различни соли дневно, а не се препоръчва повече от 5. Та ми ги дадоха по 2-3 броя от всяка на ден, защото става тежко на организма. Иначе , когато се пият 1,2,3 соли на ден, може да се приемат по 5 и повече таблетки от една сол.
Когато пия една сол, се старая да приемам и храни, които я съдържат или добавка, за да се усвои от клетките съответния минерал.