Здравейте, на всички загрижени за личното си здраве и това на планетата!
Казвам се Кристияна на 26год., живея и работя в Мадрид и милея по родината ни!
Интересувам се от природосъобразно хранене и духовно равновесие и израстване. Имах известни проблеми с храненето в градските условия, но напоследък откривам хармонията за себе си и резултатът е на лице.
Вегетарианка съм от около 7 години, но не съм суровоядка или абсолютен веган, въпреки че основната ми храна се състои от сурови плодове и зеленчуци. Ям мед, пълнозърнест хляб, а лещичка и печени картофки са чи от любимите селско манджички, кото хапвам от време на време. Общо взето слушам повика на организма си, но поставих тази тема, защото покрай толкова много четене на информация и желанието на ума да прави всичко перфектно взех да се обърквам.
Знам, че количеството храна е индивидуално за всеки, но може ли да споделите какво е мнението ви за за необходимото количество храна на ден?
Много ми допадат съветите на великата Лидия Коеачева и благодарение на тях се чувствам много по-добре, възвръщайки фигурата си и здравето си.
Моето ежедневие протича в работа на крак между 7 и 8 часа на ден. В момента теглото ми е 53-4 кг на 170см ръст. Не обичам да закусвам нищо друго освен чай или любимото ми кафе ( това е друга тема, но за мен натуралното кафе в умерени количества не е вредно, а дори полезно ) и евентуално в по-късен мас някой плод. На обяд обикновено предпочитам да започна се плодове и да продължа или с овесени ядки със сушени плодове и някоя друга ядка, или с пълнозърнест хляб намазан с тахан с мед, или с филийки с авокадо и зехтин, а понякога малка салатка с малко хляб, ориз, елда или нещо от сорта. Вечерята за мене е моментът за спокойно хранене и обикновено се състои от салата, хляб, тофу или някакви топлинно обработени зеленчуци придружени с малко пресни и хляб, ориз, елда, и т.н. или манджичка с хлебче. Понякога си подслаждам след това с мед, тахан с мед или няколко фурми.
Та въпросът ми е как ви се струва този дневен порцион? Много ли е?
Между храненията вече протичат за мене доста по-спокойно и нямам нужда да ям нещо, освен понякога някой плод. В този случай понякога ми се прияждат бисквитки, но домашни пълнозърнести без захар, а със сушени плодове и рожков или ябълков концентрат или пък някоя сурова сладка ей-така с кафенцето, но понеже не знам кога и дали е удачно да си угаждам с това, не го правя или ако го правя то е, замествайки част от обяда с тези удоволствия.
Та, изкажете се вие