Не знам за тук ли е темата, но кръводаряването е и вид пречистване. Този месец има такава кампания и мисля да се престраша този път.
Понеже съм малко към долната граница като тегло (57/170см) - кръвното ми е по-скоро ниско... та не знам дали ще ми позволят да дам кръв.
Въпроса ми е с какви храни мога да се подсиля в периода преди и след даряването, така че да смекча стреса?
За ниското кръвно освен някой хап... друго не се сещам. Тези дни ще го измеря да се убедя дали наистина е така (рядко го меря). Притеснявам се от припадък.
По темата само това намерих:
http://darikruv.com/kak-da-se-podgotvim
Здрасти, преди време като ходих да даря по желание кръв, и заради изследванията които и правят покрай него(интересуваха ме: фенотип, секретор, несекретор), ме върнаха задето не съм закусил а и за ниско кръвно.
В тази връзка гледай да си хапнал преди това а и едно дъълго кафе да си изпил та даже и да не консумираш такова. Едва ли ще припаднеш от кръвозагубата
Иначе за подсилка всякаква храна ще ти е от полза, та дори и тая която предлагат отпред на лафката като идеш с талона, макар че не е читава, пробвай с червено цвекло, няма да сгрешиш.